h i r d e t é s

Orbán Viktor: Nemcsak szimpátiáról van szó, hanem ezt diktálja az érdek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Orbán Viktor: Nemcsak szimpátiáról van szó, hanem ezt diktálja az érdek

2021. június 08. - 16:31

 

Európa biztonsága a Balkánon kezdődik, véli a kormányfő.

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

 

 

 

Magyarország teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy támogassa Albániát az európai uniós tagság mielőbbi elnyerésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, miután Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt.

A találkozót követően angolul tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország nemcsak szimpátiából támogatja Albánia EU-tagságát, hanem azért is, mert ez áll az érdekében. Tagsági perspektíva nélkül nem lehet szavatolni a kontinens biztonságát sem politikai, sem gazdasági szempontból – mondta.

Edi Rama köszönetet mondott Magyarországnak az Albánia európai integrációjához vezető úton nyújtott támogatásért. Régi barátság köti össze a magyarokat és az albánokat, és a két ország együttműködését tovább kell erősíteni – hangoztatta.

Az albán kormányfővel tartott meetingről egyébként a miniszterelnöki sajtóiroda nem számolt be előzetesen, pedig Edi Rama már hétfőn megérkezett az országba. Először a Magyar Hang szúrta ki azt, hogy az albán sajtóban már hétfőn beszámoltak a találkozóról. Ott az írták, hogy az uniós integráció mellett a két miniszterelnök gazdasági, egészségügyi, oktatási kérdésekről is tárgyal.  

Edi Rama kedden a Fradi albán származású focistájával, Myrto Uzunival futott össze, miközben a miniszterei magyar tárcavezetőkkel tárgyaltak

A mai találkozóról már Orbán Viktor is közölt néhány képet a Facebookon. (Index)

&


 

Kommentek

h i r d e t é s