h i r d e t é s

"Orbán Viktor semmit nem mondott, de azt legalább következetesen tette"

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

"Orbán Viktor semmit nem mondott, de azt legalább következetesen tette"

2020. január 10. - 14:14

 

Orbán Viktor ma délelőtt ismét eljátszotta, mintha lehetne tőle kérdezni, miközben a független sajtó egy részét elképesztő indokokkal tiltották ki a kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatójáról. 

Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Nem újdonság ez persze. Orbán harcostársa és példaképe, Putyin mintáját követte tavaly és idén is akkor, amikor ahelyett, hogy a parlamenti ülésterem függönye mögé menekült volna a számára kínos téma elől – ahogyan az egyébként szokása – nagy kegyesen hajlandó volt válaszolni néhány előre leegyeztetett kérdésre. Fájó, hogy a miniszterelnök még most sem tudott túllépni saját árnyékán, és a régi sorosozós és migránsozós lemezt feltéve két órán keresztül beszélt a semmiről, bohóctréfává züllesztve az emberekkel való valódi kommunikációt.

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt reméli, hogy a miniszterelnök egyszer hajlandó lesz válaszolni az embereket foglalkoztató valódi kérdésekre, többek közt a több mint negyedmillió nyomorgó nyugdíjas helyzetéről, a családi pótlék emelésének elmaradásáról, a Mészáros Lőrinc által ellopott százmilliárdokról vagy a Budapesten működő orosz kémközpontról.

Barkóczi Balázs

szóvivő, DK


 

h i r d e t é s