h i r d e t é s

Őrizetbe vették az elhunyt Szilágyi István fiát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Őrizetbe vették az elhunyt Szilágyi István fiát

2020. május 03. - 19:44

 

Meghalt Szilágyi István színművész, akit az ország csak Lópici Gáspárként ismert. Saját fia verhette agyon. A férfit őrizetbe vették. 

Szilágyi István - szmo.hu

A Baptista Szeretet programigazgatója majdnem két hónapja segítette a művészt, szerinte nem ez volt az első eset, hogy fia bántalmazta. A rendőrség emberölés miatt eljárást indított.

Rendőrségi szalaggal zárták le a 17. kerületi X utca egy részét, május 3-án egy kora reggeli bejelentésre mentek ki a rendőrök, miszerint egy fiú bántalmazza az édesapját .

"Kollégáim kimentek a helyszínre szemlét tartottak és megállapították azt is, hogy a férfi halálát idegenkezűség bántalmazás okozta a támadót a kollégáim A helyszínen elfogták előállították elszámoltatása jelenleg folyamatban van." - nyilatkozta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

Lópici Gáspárként ismerte meg az ország Szilágyi Istvánt a hetvenes években, ez a felvétel pedig néhány napja készült, valószínűleg az utolsó a színművészről. 

Baricz Dezső a Baptista Szeretetszolgálat programigazgatója azt nyilatkozta híradónknak: "Pénteken voltam itt, és igazából fel se tudom fogni, hogy mi történt, döbbenet. Pénteken itt voltam takarítottam, nagy terveink voltak, én mostmár hetek óta elkezdtem egy gyűjtést a művész úrnak, az volt a tervünk, ha nem is az egész házat, de egy két helyiséget renedbe rakunk.

A baptista szeretetszolgálat programigazgatóját egy Facebook csoportból keresték meg, hogy tudja-e: állítólag a fia agyonverte a művészt, Baricz Dezső, a helyszínre ment, ahol mint mondta a rendőrség megerősítette neki az információt.

"Hogy milyen volt a kapcsolatuk? Én csak ezt az 50 napot látom,a mióta ide járok, én nem észleltem semmit azon kívül, hogy jolika, amikor egyszer kétszer, meg a művész úr is tiszta Kék zöld folt foltos volt az arca és kérdeztem hogy mi történt mind a ketten egyhanguan mondták hogy elestek, és mondtam hogy ilyen nincs hogy egyszerre esnek el és Véres volt az arcuk És akkor a művészúr kikelt magából és azt mondta hogy márpedig van. elestünk és kész pár perccel később a Péter elment otthonról és akkor a Jolika a kis szerénységével meg szelid hangjával mondta hogy De most már mondjuk el a Dezsőnek már megbízunk annyira benne hogy nem elestünk, hanem megütött a Péter és a művész úr azt mondta hogy engem akkor sem ütött meg én elestem és kész." - mesélte Baricz.

Szilágyi István több tucat színdarabban szerepelt. Emellett pedig pályafutása alatt szinte minden évben forgatott egy, de volt, amikor több filmet is. Munkáját több díjjal is elismrerték. Az utóbbi éveket azonban, legalábbis a beszámolók szerint nagy nélkülözésben töltötte. Szilágyi István 82 éves volt. (atv.hu)


 

h i r d e t é s