h i r d e t é s

Összefogott a falu, Semjén Zsolt jelöltje nem lépett vissza

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Összefogott a falu, Semjén Zsolt jelöltje nem lépett vissza

2019. július 19. - 17:30

 

Alighanem Kötegyán, ez az 1400 fős, a román-magyar határon fekvő település eddig az egyetlen olyan falu, ahol egy független jelölt mögé beállt az összes ellenzéki párt, vagy mozgalom, ami ma megtalálható a politikai palettán. - írja a Magyar Hang

Semjén, a polgármester-jelölt férje, Bayer és Hajdu-Szűcs Kötegyánban - Fotó: Facebook.com

Miklósi Ilona mögött ugyanis az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik, a Momentum, az LMP, a Liberális Párt, valamit a Marki-Zay Péter fémjelezte helyi Kossuth Kör is felsorakozik. Mindezt pénteken jelentették be egy gyulai sajtótájékoztatón, ahol a felek leszögezték, hogy a pártok tiszteletben tartják Miklósi Ilona függetlenségét, aki pedig kijelentette azt is, hogy megválasztása esetén nem lép be egyik pártba sem. 

Tavasszal egyébként még úgy tűnt, hogy kormánypárti, vagy ha úgy tetszik, Fidesz-közeli jelöltből lesz kettő Kötegyánban. Csakhogy a jelenleg a Fideszben politizáló, de 2010-ben még függetlenként, MSZP- és Munkáspárt-támogatással nyerő Nemes János nem indul újra ősszel a pozícióért.

A dögbotrányban néma maradó polgármester a lap információ szerint közvetlenül azt követően jelentette be visszavonulását, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és KDNP-elnök, valamint Bayer Zsolt Fidesz-alapító publicista májusban látványosan kampányolni kezdett Hajdu-Szűcs Mária Kornélia mellett, aki akkor még a Kötegyániak Baráti Köre Egyesületnek volt a jelöltje.
A Magyar Hang úgy tudja, Nemes visszalépésével Hajdu-Szűcs már függetlenként, de a Fidesz támogatásával indul a polgármesteri pozícióért. Úgy tudjuk egyébként, hogy Semjén egyébként Hajdu-Szűcs édesapjával, a földbirtokos Hajdu Mihállyal ápol jó viszonyt, viszont érdekesség, hogy a kormánypárti támogatással induló jelölt nagybátyja, Kötegyán jelenlegi alpolgármestere, Hajdu János nem támogatja majd unokahúgát a kampányban, hanem igyekszik semleges maradni.


 

h i r d e t é s