h i r d e t é s

Összehozta az ellenzéket a közvilágítás Kecskeméten

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Összehozta az ellenzéket a közvilágítás Kecskeméten

2016. február 24. - 16:54
0 komment

Az Elios szerint minden rendben a kecskeméti közvilágítással. A lakosok és az ellenzéki képviselők szerint pedig alig látni. Ön mit tapasztal?

A februári közgyűlésen vitték be a lakosok panaszait a grémium elé az ellenzéki képviselők, erre jött a válasza a korábban Orbán Viktor vejével is fémjelzett Elios Zrt-nek.

 

A BAON.hu-nak eljuttatott közleményben az Elios Zrt. ezt írja többek között:

 

"Cégünk a szerződésének megfelelően minden általa kivitelezett projektben – így Kecskeméten is - hivatalos fényméréseket végzett, mely helyszínek a kritikus csomópontoknak megfelelően lettek kijelölve. A hivatalos mérésekből kiderül,hogy a közvilágítás szintje az Elios Innovatív Zrt. által kivitelezett projekteken mind az úttesten, mind a járdákon a szabványnak és előírásoknak megfelelő, a helyszínek több mint harmadában a szabvány szintjét jelentősen meghaladó. A fentiek okán cégünk visszautasít minden olyan sajtóban megjelent valótlan állítást  miszerint a cégünk által kivitelezett projektek műszakilag nem megfelelőek. A projekt átadása óta eltelt 1,5 évben cégünk műszaki problémákkal kapcsolatos bejelentéseket nem kapott , a közgyűlésen elhangzottak véleményünk szerint a politikai hangulatkeltés kategóriájába tartoznak.”

 

Erre reagált Király József és Falusi Norbert a mai napon, szintén közleményben:

 

KÖZLEMÉNY a Kecskemét LED-es közvilágítására vonatkozó panaszokra adott visszautasítással kapcsolatban

A múlt csütörtöki Közgyűlésen tett indítványunkban, melynek témája Kecskemét LED-es közvilágítása volt, jeleztük, hogy sok panasz érkezett hozzánk, képviselőkhöz azzal kapcsolatban, hogy a lámpacserékkel érintett utakon rosszabbak lettek a látási viszonyok mind a gyalogosok, kerékpárosok és gépjárművezetők számára. Indítványoztuk, hogy a fenti problémák kivizsgálása céljából vonjunk be független szakértőket. A vitában polgármester asszony ígéretet tett arra, hogy a folyamatban lévő közvilágítás korszerűsítés és bővítés kapcsán ezen területek világítását is megvizsgálják.

Éppen ezért érthetetlen számunkra az Elios Innovatív Zrt. Petőfi Népében megjelent visszautasító közleménye, hiszen független szakértői vizsgálatra még nem került sor, és azóta is egyre többen panaszkodnak a lakosok közül az elégtelen megvilágításra. Miután képviselőként mi a kecskeméti polgárok érdekeit kívánjuk érvényesíteni, így indítványunkat nem politikai hangulatkeltésnek szántuk, hanem továbbítottuk a felénk érkezett panaszokat és azok kivizsgálását kértük. Ez mindannyiunk érdeke.

Kecskemét, 2016. február 24.

Falusi Norbert              Király József

LMP-s képviselő          MSZP-s frakcióvezető