h i r d e t é s

Összeomlás

Olvasási idő
4perc
Eddig olvastam
a- a+

Összeomlás

2020. november 10. - 11:48

Volt már néhány. 1870. A poroszok Párizs kapujában. 1940. A nácik Párizsban. Kismiska! Orbánnak kifejezetten szar hete volt.

A kép illusztráció! - Forrás: simamarkelemez - Blog.hu

Nem elég, hogy a Fradit négy-egyre megint eldöngették, a Felcsútot újra és újra szintén (az MTK, a gyűlölt libások is, a felcsúti csodaarénában!), az Unió végül – járvány ide vagy oda, pedig nagyon bízott benne – csak szakított időt, energiát rá, és elfogadott egy sete-suta érdektelen, de mégis Orbán vereségét jelentő, rendszerétmegbélyegző jogállamiság-kritériumot, Trumpot, a Keresztapát lehúzták a klotyón, ezzel a fasiszta tömb legnagyobb befolyású tagja kihullott a hatalomból, végül pedig: elszabadult a járvány.

Mivel -a járvány mégsem állt meg a határainkon, pedig Orbán megígérte, ellenkezőleg, a május óta elmulasztott előkészületek, az augusztus óta halogatott intézkedések hiányában Európában az egyik legsúlyosabb méretűvé nőtte ki magát, -a kórházi hálózat – melyet kimeríthetetlen kapacitásúnak hadovált még két hete – a teljesítőképessége határára ért, holott a járvány még felívelő szakaszában van – de már most műtétekethalasztanak el és félig gyógyultan rugdossák haza a Covid-betegeket, -a közvélemény-kutatások szerint a hazudozás, az adatok eltitkolása miatt, a telt házasnak engedélyezett focimeccsek és az adómentesen főzhető pálinka, Karácsony mószerolása, Soros és a migránsok fölemlegetése és a Takarító Néni által ajánlott napi három alma, meg más csodaszerek, az SZFE körüli agybeteg cirkusz, és a katolikus egyház ideológiai tombolása, eddig nem látott mértékű harácsolása ellenére a lakosság gyengébb felfogású hányada is kezd rájönni – a bőrén, a családja, az ismerősei bőrén tapasztalja – hogy Orbán gyáva felelőtlensége és szervilis, impotens kormányzatának tehetetlensége miatt meghalhat. (Ámbár én óvatosan bánnék az efféle felmérésekkel. Az emberi ostobaság és gyávaság határtalan.) -nehezen hihető, hogy decemberben, vagy januárban placebo vagy csapvíz helyett hatékony vakcinával öntik el az országot, különösen, hogy Orbán előbb novemberre, aztán decemberre, majd januárra, most már jövő nyárra jósolja a járvány leküzdését. Miközben Kínában elindult a járvány harmadik hulláma.

Tehát a népszerűsége meginoghat. Ez végre meggyőzte, hogy a struccpolitika most kevés. Ezért aztán -berendelte Parraghot, és a szájába adta, hogy mit kell javasolnia, gazdaságmentő ötletként. Az iparűzési adó befizetésének egy évre elhalasztását. Ami a megroggyant államkasszán, az államcsőd közelébe jutott államháztartáson, a 370 forintos eurón, a vállalkozókon érdemben nem segít, viszont az önkormányzatoktól von el újabb, már eddig is megcsapolt forrást, -másnap pedig szigorított. Megtette azon lépések némelyikét – elégtelenül –, melyeket augusztusban kellett volna. De az iskolákat nem merte intézményesen bezáratni. Pedig most már a legidiótább szülők közül is egyre többen inkább otthon tartják a gyerekeiket. És már nem csak a tehetetlen, hatáskör nélküli, magukra hagyott, munkájukban akadályozott, bűnbaknak kikiáltott igazgatókat szidják, hanem a minisztériumot, személy szerint Maruzsát, aki szerint a PDSZ akadályozza a járvány elleni, egyébként sikeres védekezést.

A szülők, és mások a saját szemükkel látják, hogy a Koszos Körmű Kásler szerint világszínvonalú magyar egészségügy járvány nélkül is összeomlana, Orbán pitiáner, spórolós technikája folytán a hazugságaitól, álságos trükkjeitől végképp megcsömörlött orvosok hetven százaléka beint neki, az egészségügyi személyzet minimum ötezer tagja hagyja el inkább a pályát, vagy az országot, mint, hogy alamizsna fejében (melyet a szakdolgozóknál le is hagytak) aláírja a halálos ítéletét jelentő új státuszmódosítást. -elrendelte továbbá a tesztelést, melyről az egész bagázs, közte a hivatásos szaktekintély, a Takarító Néni eddig azt fújta, hogy fölösleges, mert nem gyógyít, melyet Karácsony a saját szakállára elrendelt, és mely intézkedése miatt a kormányszóvivő, a komplett lakájmédia tegnap még habzó szájjal lehülyézte. -mindenesetre megint rendkívüli jogrendet brusztolt ki magának, melyet a 133 bátor ember plusz a nyilvános nyilasok mellett – ki tudja, miért – ezúttal az ellenzék is meg fog szavazni, ezzel de iure és de facto elismerve, hogy bármiféle hatékony, racionális intézkedés várható tőle. Holott alighanem csak kormányzóvá fogja kinevezni magát, zabrál, jogokat von meg és osztogat majd, élve a lehetőséggel.

(Vajon miért döntött így az ellenzék? Így is úgy is ők a felelősek a járványért! A hivatalos indoklásuk, miszerint ezúttal bekerül a felhatalmazási törvénybe a kilencven napos határidő: marhaság! Meghosszabbítható a végtelenségig – ugyanott vagyunk. Ezt valami fontos győzelemként, kompromisszum-készségként ünnepelni! Ezek még mindig itt tartanak?) -azon kívül vétóval fenyegette meg az Uniót a költségvetés tárgyában, a jogállamisági feltételek miatt. Ez Merkelnek se fog tetszeni. Eleget leisztolt, hogy Orbán kedvéért a létező legpuhább megoldással – nesze semmi, fogd meg jól – hozza össze. És ez se jó! -viszont kárenyhítésről, a munka nélkül maradók támogatásáról továbbra sincs szó, a Covid-fertőzés miatt betegállományba került pedagógusoknak beígért száz százalékos táppénz folyósítását természetesen szabotálják: bizonyítsd, hogy az iskolában kaptad el!

Látni kell, hogy Trump veresége nem jelenti egyben a – tévesen, illetve elégtelenül – populistának nevezett fasiszta nyomulás visszaszorulását. Megállították egy pillanatra, de nagyon is életben maradt. Trump hétmillióval több szavazatot kapott, mint négy éve. Holott minimális ésszerűséget feltételezve egyet se kellett volna kapnia. De ilyesmit nem tételezhetünk fel 1914, Mussolini és Hitler óta.

Mitől lenne más a helyzet nálunk? A járvány ott még nagyobb méretekben pusztít, és a választók ezt sem az Ökör válság-nem-kezelő metódusának tudták be. Nálunk másképp lesz? Nem valószínű! Márpedig akkor nem marad más, mint a temetők csendje.


Kommentelne? Kattintson ide!