h i r d e t é s

Összeomlott az online számlázás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Összeomlott az online számlázás

2020. szeptember 30. - 17:41

 

Belassult, majd teljesen leálltak a magyaroszag.hu szolgáltatásai. Szeptember 30-a fontos határidő, de nem bírta a terhelést az infrastruktúra.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI

A szeptember 30-i határidő napján reggel még csak lassulás volt tapasztalható a magyarorszag.hu szolgáltatásai terén, de délelőttre már teljesen leállt - közölte szerdán a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete nyomán a 24.hu.

Ez azért különösen problémás, mert a cégeknek a mai az utolsó határidő az online számlaadat-benyújtásra való átállásra, és ezt a magyarorszag.hu-n keresztül tehetik meg.

Egyre komolyabb problémát jelentenek az állami informatika megoldásai, amelyek hátráltatják, vagy ellehetetlenítik az ügyintézést, de a NAV-nak volt ideje arra a héten, hogy ismét levélszeméttel hányja tele a cégkapukat. Az üzemszünetek nem megengedhető mértékűvé váltak, az ígéretes hivatali platformok se fejlődnek az elvárható módon. Beavatkozásra van szükség - írta Ruszin Zsolt, az MKOE elnöke. (napi.hu)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal reakciója (2020. október 1. 10:57)

Valótlan hír jelent meg az Online Számla rendszerről

Szeptember 30-án stabilan működött a NAV Online Számla rendszere és valamennyi elektronikus szolgáltatása, ellentétben a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete tegnapi közleményének állításával.


 

Kommentek

h i r d e t é s