h i r d e t é s

Összesen 60 fát vágott ki a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafánál épülő parkoló miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Összesen 60 fát vágott ki a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafánál épülő parkoló miatt

2020. február 19. - 13:16

 

Tegnap a sajtóban több helyen 60 fa engedély nélküli kivágásával vádolták meg a Hegyvidéki Önkormányzatot. - írják közleményükben

Áder János és Pokorni Zoltán - Forrás: MTI

Ezzel szemben az igazság az, hogy a területen csak a jogszabályokat betartva, engedélyek szerint, a bíróság rendelkezéseit tiszteletben tartva folytattuk és folytatjuk a parkoló kialakítását. Az ügyben számos civil szervezet képviselőjével és politikussal tárgyaltunk több héten keresztül tavaly ősszel. Az egyeztetéseken elhangzottaknak megfelelően dolgoztuk ki azt a kompromisszumos javaslatot, amelyet a főváros új vezetésével is ismertettünk.

Olyan megoldást találtunk, amely csökkenést eredményez a parkolóhelyek számában, de jóval kisebb tisztítást és tereprendezést igényel a szóban forgó területen. Ennek eredményeképpen egy szabálytalan alakú parkolót alakítunk ki, ahol végül nem kellett kivágni a korábban tervezett 220 fát, a parkolón belül 160 fa marad. A tavaly év végén, jogerős engedély birtokában kivágott javarészt elszáradt és beteg fákat ígéretünknek megfelelően többszörösen pótoljuk az év végéig a Normafánál.

A Hegyvidék Önkormányzat továbbra is fontosnak tartja, hogy megszűnjön a Normafán a természetvédelmi területeket is érintő szabálytalan parkolás.
Ezért az erdőből egy kevésbé fontos területre helyezzük át a most erdőterületen, a Síház mellett lévő, aszfaltborítású parkolót és buszfordulót. A parkoló mérete nem nő, sőt, a vadparkolás megszűnésével csökken az elhelyezhető járművek száma. A környékbeli lakók érdekében most mérjük fel, miképpen lehet megoldani, hogy az utcákba beálló autók ne tegyék élhetetlenné a Normafán élők mindennapjait. (ÖS)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s