h i r d e t é s

Ősz van, nincs mese

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ősz van, nincs mese

2022. szeptember 03. - 05:13

Szombaton a napsütés ellenére sem lesz nagyon meleg, sőt, kifejezetten hűvösen indul a reggel.

Az ország nagyobb részén a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre és döntően csapadékmentes időre számíthatunk. Ugyanakkor az északkeleti, keleti határ mentén gyenge, csepergő eső továbbra sem zárható ki, és a felhőzet is csak lassan szakadozik. A déli szél az Alpokalja térségében élénkülhet meg.
A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 21 és 26 fok között valószínű, de a felhős északkeleti, keleti határ mentén néhány fokkal hűvösebb is lehet. Késő estére többnyire 13 és 18 fok között várható.

Vasárnap gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést, és elszórtan zápor, esetleg egy-egy zivatar kialakulhat. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A hűvös reggel után délutánra 23 és 28 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Szombaton sem érkezik időjárási front.
A lassú melegedés miatt azonban az érzékenyek körében fejfájás, görcsös panaszok jelentkezhetnek.
A hűvös reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint könnyen megfázhatunk.
A szeles tájakon élők ingerlékenységet, nyugtalanságot tapasztalhatnak.
11 és 15 óra között csak a naposabb tájakon érheti el az erős fokozatot az UV-sugárzás, ezért ott a szabadban tartózkodóknak ajánlott gondoskodni bőrük megfelelő védelméről.

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.