h i r d e t é s

Öt magyart is őrizetbe vettek egy pénzhamisítási ügyben Bécsben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Öt magyart is őrizetbe vettek egy pénzhamisítási ügyben Bécsben

2015. június 07. - 14:30
0 komment

 

Közel háromszázezer euró névértékű hamis pénzt foglaltak le és hat embert, köztük öt magyar és egy osztrák állampolgárt vettek őrizetbe pénteken az osztrák hatóságok

- írja a Napi.

Az APA osztrák hírügynökség szerint az euró 2002-es bevezetése óta ez az egyik legnagyobb hamispénz-fogás az országban.

A bűnbanda 37 éves burgenlandi tagja egy bécsi kávéházban 150 ezer euróért (mintegy 46,8 millió forintért) kínálta eladásra a bankjegyeket egy érdeklődőnek, aki a rendőrséghez fordult - magyarázták az osztrák hatóságok.

Ezután már álruhás rendőrök is megjelentek az "érdeklődővel" együtt a bankjegyek megbeszélt átadásánál a bécsi Montecuccoli téren. Miután a 37 éves eladó a lakásába vezette a férfit, hogy átnyújtsa neki a több mint 292 ezres névértékű hamis eurót, a hatóságok elfogták a férfit. Ezt követően a nyomozók a nyilvánvalóan a haszon elosztásának reményében a lakásba érkező három magyar férfit és két magyar nőt is őrizetbe vették.

Az elfogottak között található a pénzhamisítási ügylet feltételezett kitervelője, egy 43 éves, Bük térségében élő magyar férfi is.

Roman Hahslinger, a bécsi rendőrség egyik szóvivője azt mondta, egyelőre nem tudják, hol állították elő a hamis bankjegyeket, a nyomozást azonban az Interpolon keresztül Magyarországra is kiterjesztették.

 

napi.hu (Címlap: a kép illusztráció! - Forrás: napi.hu)

Posted by SEJT on 2015. június 7.

 

h i r d e t é s