h i r d e t é s

Ötszörösére nőtt a fiatalok száma a kórházakban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Ötszörösére nőtt a fiatalok száma a kórházakban

2021. október 18. - 06:46

A kórházba került gyermekek körülbelül egynegyede intenzív ellátást igényelt a delta variáns megjelenése előtt és után is.

A kép illusztráció! - Forrás: WINK News

A delta variáns miatt ötször annyi gyerek és serdülő kerül kórházba koronavírus-fertőzés miatt az Egyesült Államokban, mint korábban – olvasható a JAMA szaklapban.

A heti lebontású adatok azt mutatták, hogy június vége és július eleje között csökkent a kórházban ápolt fiatalok száma, méghozzá 100 ezer gyerekre vetítve 0,3-ra, ezután azonban a delta újra terjedni kezdett, és az arány megugrott 1,4-re.

A legradikálisabb változások a 4 év alattiak körében történtek: itt tízszeres volt az emelkedés.

Június vége és július vége között, amikor a 12 éves vagy annál idősebb fiatalok számára lehetőség volt az oltás, a vakcinálatlan serdülők körében a kórházba kerülési arány 0,8/100 000 ember volt, ez közel 10-szer magasabb, mint a vakcinázott fiatalok körében.

Bár a kórházba kerültek száma is növekedett ebben az időszakban, az arányok mégis azt mutatják: a delta variáns a fiatalokat jobban támadja, mint a korábbi mutációk.

A szerzők szerint a mesterséges lélegeztetésre szorulók aránya körülbelül 6 százalékról 10 százalékra nőtt a delta terjedésével. (24.hu)