h i r d e t é s

Otthonában maradhat a biharkeresztesi család öt kiskorú gyermekével

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Otthonában maradhat a biharkeresztesi család öt kiskorú gyermekével

2016. április 29. - 10:52
0 komment

Nem lesz kilakoltatás Biharkeresztesen, otthonában maradhat a Magyari család öt kiskorú gyermekével – tudatta a család érdekében eljáró Magyar Szociális Fórum pénteken. 

A biharkeresztesi polgármesteri hivatal - Fotó: varosokfalvak.hu

A jó hírt Barabás Ferenc biharkeresztesi polgármester is megerősítette pénteken.

A bírósági végzéssel április végére elrendelt kilakoltatást azzal sikerült elkerülni, hogy a Nemzeti Eszközkezelő és a biharkeresztesi polgármesteri hivatal eleget tett a Magyar Szociális Fórum kérésének, hogy tanúsítson kompromisszumkészséget és rugalmasságot, mert a családnak nincs hová költöznie. A Magyari család, szerény anyagi körülményei dacára is vállalta 232 ezer Forint tartozásának kifizetését, és a rá háruló havi terhek viselését. (230 ezer Forintból élnek heten.) Mindennek eredményeként új lakhatási szerződést kötnek az Eszközkezelővel, és a kilakoltatás lekerült a napirendről.

Noha az Eszközkezelő még nem adott hivatalos tájékoztatást a Magyar Szociális Fórumnak a Magyariékkal kapcsolatos végleges döntéséről, az MSZF értesülései arra engednek következtetni, hogy felülkerekedett a jó szándék, és elhárult az akadály annak útjából, hogy az öt kisgyerekes család otthonában maradhasson


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky