h i r d e t é s

Otthonápolási támogatást adnak a kórházból hazaküldötteknek a főváros egyik kerületében

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Otthonápolási támogatást adnak a kórházból hazaküldötteknek a főváros egyik kerületében

2020. április 22. - 14:54

 

A Demokratikus Koalíció által vezetett fővárosi kerületekben egyszeri, ötvenezer forintos otthonápolási támogatást adnak azoknak, akiknek valamelyik családtagját a koronavírus-járvány miatt hazaküldték a kórházból.

A kép illusztráció! - Gál Ottóné 17 éves gyermekét ápolja salgótarjáni otthonukban 2018. szeptember 27-én. Az asszony két fia Little-szindrómával él és teljes ellátásra szorul. - Fotó: Komka Péter / MTI

A DK szerdai, online sajtótájékoztatóján Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes azt mondta, a kormány két hete döntött 36 ezer kórházi ágy felszabadításáról. A kabinet a hazaküldött embereket ezzel "halálra ítélte" - jelentette ki.
Niedermüller Péter, Erzsébetváros polgármestere hangsúlyozta, ezekről a betegekről egészségügyi szakemberek állapították meg, hogy a kórházakban vannak biztonságban. A kormány azonban egy "meggondolatlan és ostoba" döntéssel hazaküldi őket, anélkül, hogy tudná, otthon megkapják-e a megfelelő ellátást - tette hozzá.
Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármester hangsúlyozta, a járvány kezdete óta az általuk vezetett kerületekben olyan feladatokat oldanak meg, amelyeket a kormánynak kellene. Éppen ezért megoldják azt a feladatot is, hogy ezek a betegek és családjaik ne maradjanak magukra - szögezte le a politikus.
A XVIII. kerületet vezető Szaniszló Sándor elmondta, az ötvenezer forintos támogatáshoz csak egy egyszerű módosítás szükséges.
Kiss László, Óbuda polgármestere arra kérte a többi polgármestert, hogy ők is vezessék be a rendkívüli otthonápolási támogatást. Ez az ötvenezer forint nem old meg mindent, de nagy segítség a bajban - fogalmazott.
László Imre, Újbuda polgármestere kijelentette, nem az a feladatuk, hogy keseregjenek az elvonásokon és az őket sújtó "negatív rendszabályokon", ezért arra törekednek, hogy segíteni tudjanak a betegeken és azok családjain. (MTI)


 

h i r d e t é s