h i r d e t é s

Pántszalag – igazi adu-ász a csomagolásban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Pántszalag – igazi adu-ász a csomagolásban

2022. szeptember 20. - 09:32

Ha igazán gazdaságos rögzítésre törekszel, amikor dobozokat kell lezárni, kötegeket kell összefogni, vagy rakományok biztonságos mozgatását és szállítását kell megoldani, akkor a pántszalagok igazán a te partnereid.

Forrás: cadmas.hu

A különböző anyagok és termékek összekapcsolásával már elkezdődik a pántolás. A csövek, fűrészáruk és mindenféle alkatrész össze-vissza csúszkálását és sérülését megakadályozhatod ezzel. Emellett pedig a szállítás során is nagyon praktikus és persze kifizetődő a szállítmányok, például a mezőgazdasági bálák aljzathoz rögzítése pántszalagokkal.

Olyan költség, ami valóban megtakarítást jelent

A cadmas.hu pántoláshoz használatos termékei között az ebben a műfajban felhasználható kézi és gépi termékek rengeteg változata között te is biztosan megtalálod a rakományodhoz és anyagaidhoz tökéletesen felhasználható cikkeket.

Lényegében már nagyon régóta alkalmazza az emberiség ezt a remek technológiát, hiszen a liánokkal és a különféle kötelekkel is már régóta ugyanazt a célt akarták elérni eleink: a dolgok biztonságos egyben tartását. Ugyanez a kívánalom a pántolószalagok használata során ma is, és ezt a jó minőségű termékekkel pontosan ugyanúgy el lehet érni. A modern kor legrégebbi pántolóeszközeit acélból készítették. Még ma is használatosak, ám a gyártásuk fémből elég költséges.

Acél vagy műanyag pántolószalagot?

Az acél pántolószalagok még ma is a legmagasabb szakítószilárdságú termékek a pántolószalagok között. Emellett pedig a nyúlási értékeik messze a legjobbak. Használhatók kézi pántológépekkel, valamint levegős vagy elektromos pántológépekkel is. Ezzel szemben a legolcsóbb és a leggazdaságosabban használható ebben a műfajban a polipropilén pánt. Ám ezeket a szalagokat csak könnyebb vagy közepes súlyú rakatokhoz szokták ajánlani, mert a szakítószilárdságuk jóval kisebb. Emellett pedig, ha egyszer megfeszítik, akkor akár már 60 perc is elég ahhoz, hogy a kezdeti feszességet ezek a szalagok elveszítsék. Sokféle szélességben, vastagságban és színben kaphatók, de érzékenyek a hőmérsékletre. Ám lehet rájuk nyomtatni, és könnyű rakatokhoz újra és újra felhasználhatók.

Poliészter pánt – az acél pántok helyettesítésére

Ha olyan terméket szeretnél találni a rakatok és a szállítmányok biztonságos pántolásához, ami jóval olcsóbb a fém pántoknál, de mégis rendelkezik a polipropilénből készített pántolószalagok remek tulajdonságaival is, akkor a poliészter pántokat érdemes választanod. A műanyagok csoportjában a legmerevebb és a legerősebb ez az anyag. Nagyon hosszú ideig remekül tartja a feszültséget, nagyobb és súlyosabb rakatok és termékek esetében biztonságosan alkalmazhatod, és könnyedén újra fel tudod használni. Persze valamivel drágább, mint a polipropilén, ám sokkal gyorsabban lehet vele dolgozni, mint a fémből gyártott pántokkal. A pántszalagokkal mindig jól jársz, hisz a biztonság mindig kifizetődő.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s