h i r d e t é s

Párás és ködös reggelek!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Párás és ködös reggelek!

2018. november 03. - 06:15

 

A reggeli órákban egyre nagyobb területen képződik pára és köd. - írja az Időjárás.hu

A délutáni felmelegedés pár fokot mérséklődik, de még mindig az átlag felett alakul a hőmérséklet!

Pénteken, azaz november 2.-án ismét rekord meleget lehetett mérni az országban, Mezőgyán 24,8 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála.(MTI)

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, számottevő csapadék nem várható. 

Délután az ország nagy részén szakadozni kezd a felhőzet, helyenként maradhat erősen felhős az ég. Jelentős mennyiségű csapadék nem várható.

A légmozgás mérsékelt marad, a délutáni maximum hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt az éjszaka képződött köd és pára több helyen megmarad. Az ország azon részein, ahol megszűnt a párásság és a köd jellemzően gyengén felhős lesz az ég.  Délután a több órás napsütés mellett a gyengén felhős és erősen felhős időszakok egyaránt jelen lesznek, csapadék nem alakul ki. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. 16, 21 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Szombaton frontmentes lesz az idő. A melegedés hatására az érzékenyek körében melegfronti jellegű tünetekjelentkezhetnek: általános lehet a migrén, a fáradékonyság és gyenge vérnyomás-ingadozásra is készülni kell. - írja a meteoklinika.hu

A melegedés okozta panaszok országszerte jelentkeznek, de délkeleten lesznek a legintenzívebbek! A tünetek enyhítése érdekében figyeljen a fokozott folyadékbevitelre és kerülje a magas alkohol- és koffeintartalmú italok fogyasztását. A fáradtság leküzdése érdekében fogyasszon el egy csésze citrommal ízesített teát.

A nyirkos reggeleken az ízületesek sajgó végtagokkal ébredhetnek, ebben az esetben ajánlott egy teljes körű átmozgató tornával kezdeni a napot, azonban ügyeljen rá, hogyne erőltesse meg fájó végtagjait!

Az időjárás a reggeli órákat követően kedvez a szabadtéri programoknak, azonban a nap nagy részében felhős lesz az idő, amely romló hő-és komfortérzetet eredményez.

A pollenterhelés a meleg idő ellenére is alacsony marad és a levegőminőség romlására sem kell számítani.

A közlekedés során a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel! A reggeli pára és köd szintén fokozhatják a balesetveszélyt, vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s