h i r d e t é s

Párásítót minden háztartásba, ami megelőzhet számos kellemetlenséget

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Párásítót minden háztartásba, ami megelőzhet számos kellemetlenséget

2020. január 21. - 08:32

 

Számos betegség kialakulásáért felelős a környezet, amelyben élünk, abban az esetben, ha nincsenek meg a megfelelő feltételek. Ilyen lényeges tényező a levegő páratartalma. A száraz levegő számos olyan tünetet okozhat, amely az ember mindennapjait megpecsételheti.

Forrás: bestmarkt.hu

Így romlik az alvás minősége, nem lesz annyira pihentető, légzőrendszeri tüneteket is produkálhat, mint a torokkaparás, a száraz nyálkahártya, amely hatására sokkal fogékonyabb lesz az ember a baktériumokra, vírusokra. Rossz közérzet miatt pedig romlik a teljesítőképessége mind a munkahelyén, mind a magánéletében. Azonban létezik egy megoldás, amely egész évben segítségére lehet.

Mikor van leginkább szükség párásítóra?

Az ultrahangos párásító apró részecskékre porlasztja a vizet, így csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát, táplálja a szervezetet és segít a gyógyulás időszakában egyaránt. Azoknak a családoknak erősen ajánlott megvásárolniuk, ahol nemrégiben született kisgyermek, valamint azoknál is, akik lakásában központi fűtés üzemel, mivel ebben az esetben sokkal melegebb és szárazabb a levegő.

A kisgyermekek kifejezetten érzékenyek a levegő minőségére, így a szarázságára egyaránt. Náluk leginkább a száraz nyálkahártyát megtámadó vírusok jelenthetik a kockázati tényezőt. Azok, akik valamilyen légúti betegségben szenvednek - legyen az asztma, allergia vagy krupp - az állapotuk romlásának elkerülése érdekében van szükség párásítóra.

Melyek a párásító készülék legfontosabb tulajdonságai?

A párásító kiválasztásánál kifejezetten fontos meghatározni a célt, és felmérni a lakás méreteit, valamint a szobák nagyságát és zárhatóságát ahhoz, hogy a leghatékonyabb készüléket válassza ki a helyiség légköbméteréhez mérten. Amennyiben olyan szobába szánja, ahol aludni is szokott, akkor figyelembe kell venni az eszköz zajszintjét egyaránt, a pihentető alvás érdekében.

Amennyiben szeretne többet megtudni a párásítókról a megfelelő döntés meghozatala érdekében, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos termék közül válogathat.

Fajtájukat nézve vannak hideg és meleg párásítók egyaránt. A meleg párásítók felforralják a vizet, amely ennek következtében elpárolog, így teljesen higiénikus és alacsony a karbantartási költsége, azonban magas az áramfogyasztásuk. A hideg párásítónak 3 további típusa ismert: nedvesítő betétes és ultrahangos hidegpárásító, valamint légmosó. Ezek közül a nedves betétes a legegyszerűbb működését tekintve, azonban az ultrahangos párásítókat gyógyklíma megteremtéséhez is használhatja, amely légúti megbetegedés esetében elengedhetetlen. Továbbá a légmosó készülékek a poros levegő tisztítására alkalmasak.


 

h i r d e t é s