fbpx Parkolási ügyből villaárverezés és a Völner-ügy legtöbb kenőpénzt fizető végrehajtója | CIVILHETES

h i r d e t é s

Parkolási ügyből villaárverezés és a Völner-ügy legtöbb kenőpénzt fizető végrehajtója

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Parkolási ügyből villaárverezés és a Völner-ügy legtöbb kenőpénzt fizető végrehajtója

2022. január 13. - 07:49

 

M. Eszter néhány éve egy XII. kerületi villát árverezett el gyanús körülmények között, noha az adós ingó vagyonából is fedezhette volna a tartozást. A házat azóta valósággal szétbombázta az új tulajdonosa, hogy mélygarázst építhessen alá. - írja a 24.hu

A kép illusztráció! - Forrás: Blikk

28 millió forintos, részben parkolási bírságokból és közüzemi számlákból álló tartozás miatt árvereztetett el egy 300 millió forintra értékelt budai villát a végrehajtó 2019-ben, az árverési nyertes így 162 millióért jutott hozzá a XII. kerületi, kissvábhegyi ingatlanhoz. A bírósági végrehajtó, M. Eszter azóta letartóztatásban ül, a végrehajtói kar vezetését és Völner Pál igazságügyi miniszter-helyettest elsodró botrányba bukott bele több végrehajtó társával együtt.

A szóban forgó ingatlan akkori tulajdonosa hiába tett feljelentést a végrehajtó ellen a rendőrségen és az ügyészségen, elutasították, és amikor pótmagánvádlóként fordult a bírósághoz, akkor a Budai Központi Kerületi Bíróság is így tett. A fellebbezése viszont sikert ért el a Fővárosi Törvényszéken, amely a büntetőeljárás lefolytatására utasította az első fokú bíróságot. A volt tulajdonos ügyvédje szerint M. Eszter hivatali visszaélést követhetett el, megsértette az arányosság és fokozatosság elvét azzal, hogy egyből ügyfele legértékesebb vagyontárgyát árvereztette el.

M. Eszter 2018-ban alapította Budán a végrehajtó irodáját, ekkor nevezték ki önálló bírósági végrehajtónak.

A kinevezésében az igazságügyi államtitkár keze is benne volt a nyomozóhatóságok szerint.

Schadl ugyanis „Völner Pálon keresztül, részére rendszeresen, több esetben jogtalan előnyt átadva elérte, hogy 2018. augusztus 1. napjával egy személy (M. Eszter – a szerk.) a Budai Központi Kerületi Bíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtóvá kinevezésre kerüljön” – olvasható a fideszes politikus mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozat indoklásában, amelyben az is szerepel, hogy az államtitkár összesen 83 millió forintnyi kenőpénzt vett át Schadl Györgytől.

M. Eszter korábban akkor szerepelt a hírekben, amikor Bíró Icát nagy tiltakozások közepette kilakoltatták a lakásából, abban az esetben is ő volt a végrehajtó. (24.hu)


 

h i r d e t é s