h i r d e t é s

Parragh László már magyarázkodik a milliók miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Parragh László már magyarázkodik a milliók miatt

2021. február 21. - 08:21

 

Sok pénz ment el mentális felkészítésre is.

Parragh László - Forrás: MTI

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke rosszindulatú kampánynak tekinti, hogy mostanában a több újság is foglalkozott a kamara puritánnak nem nevezhető költségvetési tételeivel.

A HVG pénteken vesézte ki a köztestület beszerzéseinek listáját. A kétmillió forint feletti költések között egyebek mellett találtak 60 milliós kiadást, ami mentális felkészítésre ment. De volt további 33 millió infografikákra, 18 millió VR-szemüvegekre, 18,5 millió Sao Paulói repülőjegyekre. Az is kiderült, hogy a kamara a belváros exkluzív irodaházában tart fenn borsos áron parkolóhelyeket, ahol a kamara luxus kategóriás autóit tárolják.

Az MKIK bevételeinek egy része állami támogatás, egy másik pedig a tagok ötezer forintos díjbefizetéseiből származik. Parraghnak épp a napokban kellett magyarázkodásnie egy érzéketlen megjegyzése miatt. Azt mondta, hogy az ne vállalkozzon, akinek nincs ötezer forintja, hogy befizesse a díjat.

kamara elnöke az mondta az ATV-nek Brazíliába egy versenyre vittek ki tanulókat, oktatókat, és minden utazásnál fizeti a felárat.

"Én minden kamarai utazásnál kifizetem a jegynek azt a részét, ami az első osztály. Az meg, hogy a feleségem velem volt azt is kifizettem. (…) De még a szállodát is, nem a repülőjegyet, mindent. Egyébként méltatlan, ő alszik ettől rosszul" – mondta Parragh, majd amikor arra tértek át, hogy 2014-ben 42 millió forintért vett autókat a kamara, így folytatta: "Egy szervezetnek nyilván kell autó. Egyébként nem az enyém, semmilyen közöm nincs hozzá."

Arra a kérdésre, hogy miért a főváros egyik exkluzív irodaépületében, a Szabadság téri Bank Centerben bérel irodát a MKIK, azt válaszolta, azért, hogy megfelelő körülmények között tudják fogadni Orbán Viktort és a külföldi vendégeket. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s