h i r d e t é s

Pártkongresszus

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Pártkongresszus

2021. november 15. - 08:25

Lezajlott. Pomponlányok nélkül, de Kim Ír Szent idéző külsőségekkel, zászlóerdőkkel, transzparensekkel.

Fényjáték a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. - Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Brezsnyev elvtárs (mit is mondok!) alkalomhoz illő beszédével: kis brüsszelezés, szivárványba rohadt Nyugat, bezzeg mi, magyarok, áruló, korcs ellenzék és társai.
Semmi különös. De hát, itt otthon volt, haza beszélt, a "mieinknek".
Védett (oltott?) férfiaknak és nőknek. Mert az kötelező volt. Az utcán nem. Sőt – és ez méltóképpen jelzi a kormány konzekvens járványügyi védekezését – a parlamenti képviselőknek sem.

(Na, mármost: a 133 bátor ember melyik minőségében volt itt jelen? Oltottan, mint küldött, vagy esetleg oltatlanul, mint képviselő? Tisztára tudathasadásos állapot!)

Tisztújítás Hruscsov módjára: minden posztra egy jelölt. Akiket nagy ovációval meg/újraválasztanak a felhevült párthívek.
Egyetlen alelnöki posztra vártak több indulót: Novák Katalin köszönt el e funkciójától.
Értem. Totálisan leharcolta magát a "háziasszony vagyok, értetek küzdök, családok" márkajelű családügyi ügyködésével, talán csak a Nagycsaládosok Egyesülete, meg a Keresztény Anyák Kongregációja isteníti a papír zsebkendővel ablakot pucolót.
Brüsszelben is rossz benyomást keltett a Deutsch színvonalát képviselő megnyilatkozásaival.
Úgyhogy menjen! Maradjon pusztán mezítlábas miniszter!

Itt több jelöltről szólta a fáma, köztük Szalay-Bobrovniczkyné (ne feledjük férjuramat, annak ellenére ne feledjük, hogy a Neje Őnagysága a kinevezése óta, megtévesztésül és jelentéktelenítésül a lánykori nevén szerepel) Szentkirályi Alexandra kormányszóvívőé.

Aztán végül egyetlen jelölt maradt, a színtelen, szagtalan, rég elfeledett, fénykorában is érdektelen Gál Kinga. Most ő képviseli a hölgyeket a párt legfelsőbb grémiumában.

Mivel a női alelnök csak díszlet, érv az átkozott feministák ellen ebben a hím soviniszta társaságban, befolyása semmi (akár egyébként a többi alelnöknek a Vezér árnyékában), talán szerencsésebb lett volna a sok nevű kormányszóvívő hölgy befuttatása.
Összevethetetlenül csinosabb és jóval fiatalabb.
Nyilván azért esett el a megtiszteltetéstől, mert a férj klánja gazdasági erő és politikai beágyazódás tekintetében már így is nagyra nőtt, Orbán pedig nyilván nem óhajtotta még fokozni is az önérzetet a Nagyságos Asszony kiemelésével.

A nap fénypontja mégis Novák Katalin nevéhez fűződik, aki híres Fidesz-fülbevalóját ez alkalomra/alkalomtól OV'22 felíratú másikra cserélte.
Szép dolog a párthúség, de a Vezér kultikus szeretete még szebb!

Az eseménynek ezzel vége szakadt. A hivatalos záróra után talán még jöhettek a pomponlányok és a Chippendale-fiúk, de ezt nem tudhatjuk.
És mindegy is.

Csak a sajtó követi el azt a hibát, hogy e formalitásában is jelentéktelen történetet nagydobra veri, minden apró momentumát, a nagy semmit "kielemezve". Ezzel pedig maga teszi jelentőségteljessé.


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s