h i r d e t é s

Pillanatkép a MÁV egy automata vasútállomásáról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pillanatkép a MÁV egy automata vasútállomásáról

2019. augusztus 26. - 10:15

 

Esztergom-Kertváros megállóhely az ország egyik legforgalmasabb agglomerációs vásútvonalán található.

Forrás: Kovács Géza / Facebook

A MÁV ódákat zeng a vonal kihasználtságáról, igazi siker, hogy mennyien veszik igénybe a "szolgáltatást".

A Facebook-on terjedő kép tanúsága szerint egy ösvényen át közelíthető meg az utasok szállítását ellátó, modern és gazdaságos Flirt-motorvonat.

A 100 milliárdos, tízéves vasútkorszerűsítés következményeként Esztergom-Kertváros vasútállomáson megszűnt a szolgálat(?), automata megállóhely vált belőle. Amíg a korszerűsítés foka nem érte el a jelenlegi szintet, addig csak az állomásépület volt lepukkant, most már a környezet is.

Az állomásépületről itt nézegethet képeket, 216 szeptember 7-én a NIF Zrt. által tartott lakossági fórumon elhangzott egy kérdés, az Esztergom-kertvárosi vasútállomással kapcsolatban. Valaki a hallgatóság soraiból azt kérdezte a szakemberektől, hogy az Esztergom-Budapest vasútvonal korszerűsítésének második ütemében tervezik-e felújítani a kertvárosi állomásépületet?

A kérdésre válaszoló szakember elmondta, hogy a kertvárosi állomásépület felújítására nem kerül sor, mert azt az utaslétszám nem indokolja.

A terület a MÁV-é, ezért neki kellene gondoskodnia a terület gondozásáról, azonban ez láthatóan nem igazán sikerül. Az önkormányzat és a körzet képviselője meg rosszul áll a problémához, hiszen ha kellő erővel lépne fel az állami céggel szemben, bizonyára meg tudná sürgetni a munkálatok elvégzését.


 

Kommentek

h i r d e t é s