h i r d e t é s

Pintér Sándor nem volt hajlandó világos választ adni arra, hogyan kapott Nikola Gruevszki magyar vízumot

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Pintér Sándor nem volt hajlandó világos választ adni arra, hogyan kapott Nikola Gruevszki magyar vízumot

2019. augusztus 16. - 06:43

 

Továbbra sem hajlandó értelmes válaszokat adni az Orbán-kormány, ha a korrupciós ügyei miatt börtönbüntetésre ítélt volt macedón kormányfő, Nikola Gruevszki magyarországi tartózkodásáról van szó. - írja a 168ora.hu.

Illusztráció: MTI

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője kérdezte most Pintér Sándor belügyminisztert arról, hogy a Magyarországtól politikai menedékjogot kérő és kapó Gruevszki igényelt-e magyar D vízumot 2018. novemberi szökése előtt, mikor és melyik külképviseleten, illetve mikor és hol kapott erről igazolást.

Azt is megkérdezte, hogy mikor adták ki a tartózkodási engedélyt, aminek átvételére D-vízumot kaphatott a volt macedón miniszterelnök

– írja a Népszava.

A D vízum egyszeri belépésre és 30 napos helyi tartózkodásra jogosítja fel az úgynevezett harmadik ország állampolgárát. Az érintettnek ezután érdemes gyorsan az Országos Idegenrendészeti Főigazgatósághoz fordulni, ha hosszabb ideig szeretne az országban maradni.

Pintér Sándor egyszerűen elintézte a választ. Annyit írt, hogy 

A D típusú vízumokkal összefüggő adatkezelő szerv, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az általa vezetett nyilvántartásokról kizárólag a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi II. törvényben előírt szigorú feltételek betartása mellett, csak meghatározott szervek, hatóságok részére adhat ki információt.

A főigazgatóságot az általa vezetett Belügyminisztérium vezeti.

A Népszava emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor is leleményesen válaszolt a 24.hu érdeklődésére, amikor arról kérdezték, hogy Gruevszki miért nem a tranzitzónában ül a budai éttermek helyett. A jogász végzettségű miniszterelnök a portálnak azt válaszolta, hogy ez egy jogi kérdés, kérdezzék a jogászokat.

168ora.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s