h i r d e t é s

Piszkos Fred

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Piszkos Fred

2020. november 19. - 12:47

Megmondta: a szeretete öl, butít és nyomorba dönt. Ámbár nem egészen úgy gondolta, mint Orbán!

Egyszerű és hatásos a taktika. A Szeretett Vezető, a Közkedvelt, beígér valamit. Mondjuk, mostanában a péntek reggeli eligazítás során. Vagy megszólítja népét a Facebookon. Mindkettő jogforrás, mint tudjuk.
Aztán az apparátus nem hajtja végre. Mink kérem nem is hallottunk erről!

Mutassa meg a Közlönyben! Vagy lehet elhúzni! Ez folyik tíz éve.

Kezdetben vala például a pedagógusok történelmi mértékű, 50 százalékos béremelése. Ilyet még nem látott a világ! (Látott: Medgyessy valóban, és ennyit emelt.)
Hát, tőlük nem! Az 50 százalékból öt évre elhúzott 30 lett, az is milyen? Egy-egy évre adható bérkiegészítés, mely egyébként a nyugdíjalapba nem számít bele. Közben pedig elvették a túlórapénzt. Heti két órára fizetnek helyettesítést. Ha év elején betervezték! Többet nem, máskor nem. Hogy lehet betervezni a kolléga vakbélgyulladását, esetleg komolyabb, tartósabb betegségét, vagy azt, hogy kilép? Magyarán ingyen túlóráznak. A pedagógusok reáljövedelme 30 százalékkal csökkent.

Csak az idén pedig, hogy aszongya: Ötszázezer forintot kapnak az egészségügyi dolgozók! Nem kaptak.
Legalábbis nem mind.

Havi milliós fizetést is elérhetnek az orvosok! Nem érhetnek el. Viszont elveszik a közalkalmazotti státuszukat (még a pedagógusok vannak hátra, és akkor

  1. lehet verni a melleket, hogy lecsökkentettük a vízfejű közalkalmazotti állományt – csak a vízfej maradt,
  2. csökkennek az állami kiadások), és – mint a katonák – bármikor, bárhová, akár két évre átvezényelhetők.

Van elég lélegeztető gép! Nincs hozzá személyzet. Gyorstalpalókon képzik a medikusokat, szemészek, pszichológusok, fogorvosok dolgoznak a covid-osztályokon.
Van elég kórházi ágy! Mindenkit meggyógyítunk! Csak sajnos nincs elég kórházi ágy, és szünetelnek vizsgálatok, műtéteket halasztanak, és hullanak az emberek.

Elsőként kapjuk meg az orosz vakcinát! Hát igen! Ez tán igaz. Másnak nem kell az Unióban!
Száz százalék táppénzt kapnak a pedagógusok, ha elkapják a vírust! Nem kapnak! Igazolniuk kell, hogy az iskolában kapták el! Hogyan lehet ezt igazolni? Különösen, hogy Maruzsa nagymester szerint az iskola nem gócpont.

Mire az egész szemfényvesztés?

Én kérem népszerűtlen döntéseket nem hozok, csak népszerűeket! Legalábbis bemondom. Aztán elszabotáljuk! De arról már csak az érintettek tudnak. A pórnép csak a gondoskodásomat látja! És megnyugszik: derék ember a mi vezetőnk! És megharagszik az állítólagos kedvezményezettekre: miért kivételeznek velük? Akkor ne pofázzanak! És a pedagógus, az orvos lesz a felelős, ha döcög, vagy leáll a tanítás, a gyógyítás! Pedig a Kedves Vezető mindent megadott nekik! Legyenek átkozottak!

Meddig lehet ezt még folytatni?
Meddig hagyják az emberek, hogy fát vágjanak a hátukon?
Hogy megölje, elbutítsa, nyomorba döntse őket a Közkedvelt szeretete, és gondoskodása?


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky