fbpx Pofonok völgye | CIVILHETES

h i r d e t é s

Pofonok völgye

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Pofonok völgye

2021. június 05. - 08:39

 

Orbánnak megint trágya hete volt.

A kép illusztráció! - Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Pénteki igehirdetésén csendeskén kihátrált a legújabb, a foci EB rendezésének érdekében meghirdetett akciójából.
Miután az állítólagos ötmilliós oltási eredmény után nyitott, a mindent elöntő kampány ellenére befulladt az oltási hajlandóság, koncepcióvá hazudva a kudarcot bejelentette, hogy "a tömeges oltás helyett a készenléti oltásra állunk át."
Magyarán leállnak az oltással. Remek. Mert a legtöbb beoltott ember csak egyetlen oltást kapott. Orbán ezzel szabadjára engedte a járványt, csakúgy, mint tavaly nyáron.

Ferenc pápa Budapestre jön, de Orbánnal és Áderrel nem kíván talákozni.
Misézik egyet a Hősök terén, aztán megy is tovább Pozsonyba. Kínos!

Az Európai Bíróság elutasította a magyar kormánynak a Sargentini-jelentés ellen benyújott keresetét.
Varga Judit szerint ugyan rajta és Orbánon kívül mindenki hülye, de ez nem változatat a tényen – leégtek.

Az Európa Parlament a megszabott egyhetes határidő eredménytelen lejártával beperli az Európai Bizottságot, mert nem tesz eleget a Magyarország és Lengyelország elleni jogállamisági szankciókra vonatkozó határozatoknak.

A német külügyminiszter szerint most már haladéktalanul meg kell szüntetni az egyhangú határozatokra vonatkozó szabályt, hogy vétójával visszaélve egyetlen ország se akadályozza az Unió munkáját. (Miközben Orbán újabb, Kínával kapcsolatos határozatot vétózott meg.)

Orbán újra elővette a Teréz körút-kártyát. Akkor, biztos emlékeztek az esetre, egy vidéki tahót vádoltak terrorista cselekménnyel, aki (ha ő) pukkantott egyet a körúton, betörve egy kirakat portálüvegét. Mindenesetre megcsapták.

Most, amikor a Fidesz lejtmenetben van, a Fudan Egyetem miatt a saját hívek is morognak, Karácsonyék utcanév-riposztján röhögnek még a kormánypárti szavazók is, és mindenki az ellenzéki előválasztásra figyel, hirtelen lecsapott a világhírű TEK egy fickóra, aki iszlamista terrorcselekményeket akart végrehajtani: "öngyilkos merénylőként bombát robbantani egy stadionnál, aztán valahol máshol autóval belehajtani a tömegbe".
Nagy a felhajtás! Bombát találtak a lakásán! Kiderült, hogy nem találtak! Iszlamista magyar férfi. Kiderült, hogy a piaristáknál tanult.
Ráadásul sokan azzal vádolják a magyar kormányt, hogy, ha egyáltalán, most először tényleg lenne terrorista veszély Magyarországon, azt Orbán hangsúlyozottan egyoldalú Izrael-barátságának köszönhetjük.
Hát, valahogy ez se jött be!

A szövetségesek is gyengélkednek. Lukasenkót most már totálisan kiközösítette a világ, Netanjáhú nagy valószínűséggel megbukott, Babiš ellen újabb bűnvádi eljárást indítottak, bizalmatlansági indítványt nyújtottak be ellene. (Immár harmadszor).
Salvini Orbánnal és Kaczińskival, meg a Néppárttal akar közös frakciót. Ez Orbánnak, akit most vágtak ki a Néppártból, sehogy sem smakkol.
Neki egyelőre csak a spanyol újfasiszták vezetője jutott tárgyalópartnerként, ami nem egy nagy diplomáciai kunszt.

Repedezik a jég. A fideszes polgármesterek közül is sokan szembe fordultak a bérlakás-privatizáció nevezetű, az önkormányzatokat kifosztó, Bayer, Rákay and Co kedvében járó törvénytervezettel, melyet emiatt állítólag finomítani kényszerül a kormány: csak Budapestet sújtják, a világörökséghez tartozó (ezért legértékesebb) városrészekre fog vonatkozni.
De hivatalos módosítást még nem jelentettek be, nyilván folyik a pankráció házon belül: Orbán nem szereti, ha keresztbe tesznek neki.
Más gondok is vannak. Egyetlen nap eltéréssel menesztették a honvédség főparancsnokát és helyettesét. Nyilván nem találták megfelelőnek a Rezsi "Napóleon" Szilárd neve alatt futott haderőfejlesztést.
Nyilván szakmai kifogásaik voltak. Tán a magyar űrhaderővel kapcsolatban, ami a kabaré világába illik. Az új parancsnok megbízható pártkatona lehet.

Nem keltett osztatlan lelkesedést még a fideszes szavazókban sem a gázpisztolyos trió hőzöngése Dobrev kampánygyűlésén.
Ha főpróba volt, hát nem jött be.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s