h i r d e t é s

Puzsér Róbert: A hisztériakeltés visszaüt

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Puzsér Róbert: A hisztériakeltés visszaüt

2021. június 09. - 05:42

 

Az elmúlt hónapokban magam is az óvatos nyitás híve voltam: úgy álltam hozzá, hogy ha már a kormány a lezárás és a karantén mellett döntött, akkor igenis ki kell tartani, és igenis végig kell csinálni – az új mutánsokról érkező hírek és a teljes átoltottság horizonton derengő víziója pedig csak megerősítettek ebben.

A kép illusztráció! - Forrás: Puzsér Róbert / YouTube

Most, hogy lassan vége a harmadik hullámnak, szükséges és fontos elvégezni a számvetést, ennek nyomán pedig ki kell jelenteni, hogy azok a szakértők, akik armageddont jósoltak előbb az iskolák, később a teraszok megnyitása nyomán, nagyobbat nem is tévedhettek volna. Nincs is baj ezzel: örülök a jó híreknek – nem egzakt dolog a járvány elleni védekezés, de legalább egy elnézéskérés bele kéne, hogy férjen. Továbbá a teljes magyar sajtó sem ártana, ha elnézést kérne a magyar társadalomtól, amiért valamennyi szakmai normát elvetve nyílt sisakkal küzdött azért, hogy az olvasók szeme elé csakis egyoldalú számok és vélemények kerüljenek.

Érdemes egy pillantást vetni a média által oly sokszor elátkozott, különutas Svédországra meg az örök példaként állított bezzeg Szlovákiára: nos, Svédországot elkerülte a harmadik hullám, halálozási adatai alapján az európai középmezőnyhöz tartozik, míg a karanténtálib szlovákokat az áldozatok magas száma már az élmezőnybe sorolja.

Egy éve a balliberális média még azzal hergelte az ellenzéki magyarokat, hogy kevés a teszt, hogy hamarosan összeomlik az egészségügyi rendszer, és hogy még több lezárás szükséges – így esett meg, hogy a harmatgyenge járványkezelés végére Magyarország kormánya mégis megdicsőül. A halálozási adatok tragikusak: hazánk világelső, éspedig olyasmiben, amiben egyáltalán nem dicsőséges, emellett megszámlálhatatlan emberi egzisztencia ment tönkre – a kormány mindezek ellenére épp igazolja a maga kompetenciáját a magyar közvélemény szemében, hisz az egészségügyi rendszer nem omlott össze, a nyitást nem követte dögvész, Orbán Viktor futballrajongásába pedig nem haltak bele magyarok ezrei.

Ha a balliberális sajtó az első perctől objektivitásra törekszik, ha nem erőlködik ennyire látványosan, hogy Orbán Viktor ebbe éspedig mindenáron ebbe a járványba bukjon bele, akkor a miniszterelnök és rendszere ezután az egy év után végre igazán nagy bajban lehetne. A baloldali és liberális médiamunkásoknak érdemes lenne most már tudomásul venniük, hogy a mértéktelen hisztériakeltésükkel nemhogy nem szolgálják, hanem épphogy akadályozzák az általuk kívánatosnak vélt politikai fordulatot – amint az igazságra fény derül, a hazugság visszaég a hazudozókra. Ezúttal is így történt: a Fidesz iránti bizalom nem rendült meg, a védekezés csődje nem pecsételte meg Orbán Viktor kormányzását – sőt, az eredményes oltási program révén már a teljes járványkezelést sikernek hazudhatja. Az újságírók benyomását keltő politikai aktivistáknak saját érdekükben azt tanácsolom, hogy amikor jön a róka, ne kiáltsanak többé farkast, amikor jön a farkas, ne kiáltsanak többé medvét, amikor meg jön a medve, ne kiáltsanak többé tüzet, mert a hisztériakeltésük mindig visszaüt majd rájuk. (HírKlikk)

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s