h i r d e t é s

Rakétatámadás ért két repülőteret Etiópia északi részén

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Rakétatámadás ért két repülőteret Etiópia északi részén

2020. november 15. - 06:14

Péntek éjjel rakéták csapódtak be Etiópia északi részén, Bahir Dar, Amhara szövetségi állam székhelyének és Gondar városnak repülőterén. Kormányzati források szerint két katona meghalt, tizenöt pedig megsebesült a támadásban.

Forrás: Euronews

A szomszédos Tigré szövetségi tartományt irányító szervezet, az etióp kormány ellen harcoló Tigréi Népi Felszabadítási Front (TPLF) nem ismerte el a rakétacsapás elkövetését, de közleményében "legitim célpontnak" nevezte azokat a repülőtereket, ahonnan csapataikat Tigré tartományban támadják.

A Tigréi Népi Felszabadítási Front és az etióp hadsereg között november elején robbantak ki a fegyveres összecsapások. A lázadók katonai létesítményeket támadtak meg, az etióp kormány válaszul a hadsereg bevetéséről döntött.

"Hamrában két irányból bombáztak minket, Amhara régióból és Eritreaból. Négy órán át futottunk, utána gyalog menekültünk tovább" - mondja Qibra Silasi egyetemista.

"Annyival tudtunk eljönni, ami épp rajtunk volt. Nincs se pénzünk, se semmink. A mészárlás és a halál elől menekülünk" -teszi hozzá Rony Gibrael.

A harcokban eddig sok száz ember vesztette életét, és több ezer helyi lakos menekült át a határon a biztonságosabb Szudán területére. (Euronews)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky