h i r d e t é s

Reagált a kormány a tanárok sztrájkjára

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Reagált a kormány a tanárok sztrájkjára

2021. december 16. - 16:42

Reagált az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) sztrájkkal kapcsolatos bejelentésére.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI Fotó/Balázs Attila

Figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-ére a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), és ha ennek sem lesz hatása, várhatóan március közepén lehet esedékes egy újabb, határozottabb munkabeszüntetés - írta szerdán a Népszava, amely cikke szerint  a legutóbbi, szerdai tárgyaláson sem sikerült semmilyen eredményt elérni a kormánynál egyetlen sztrájkkövetelés esetében.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint a koronavírus-járvány miatt nem tudják elfogadni a szakszervezeteknek azt a javaslatát, hogy az esetleges sztrájk esetén tankerületenként egy helyszínen legyen gyermekfelügyelet, hiszen járványügyi szempontból kifejezetten aggályos sok, különböző iskolába járó gyermek egy helyen történő összezsúfolása.  

Az Emmi úgy véli, hogy a tanuláshoz való jog olyan alapjog, amelynek komoly sérelmével járna a tanítás teljes felfüggesztése. A járvány elmúlt hónapjaiban a gyerekek és a szülők eleve sok időt töltöttek otthon, és ez sokaknak okozott tanulási nehézséget.  A pedagógussztrájk miatt egy újabb tanítás nélküli időszak a gyerekekre és a szülőkre is további, indokolatlan terhet róna.

A MINISZTÉRIUM TOVÁBBRA IS NYITOTT A TÁRGYALÁSOKRA, AMELY JANUÁR 12-ÉN FOLYTATÓDHAT - tették hozzá. (Portfolio)