fbpx Rejtélyes betegség támadja Amerika befolyásos embereit, megszólalt az FBI | CIVILHETES

h i r d e t é s

Rejtélyes betegség támadja Amerika befolyásos embereit, megszólalt az FBI

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Rejtélyes betegség támadja Amerika befolyásos embereit, megszólalt az FBI

2021. november 29. - 07:23

 

Az FBI közölte, hogy kiemelten kezeli a rejtélyes Havanna-szindróma ügyében végzett nyomozást, ennek érdekében pedig szorosan együttműködik az amerikai hírszerzéssel – írja a Reuters.

A kép illusztráció! - Forrás: New York Post

Az ismeretlen eredetű tünetegyüttessel hányás, szédülés, fejfájás lép fel és általában hetekig, hónapokig tart a tünetek kikezelése, de van, aki örökre halláskárosodást vagy agykárosodást szenvedett. A Havanna-szindróma – ahogy neve is sugallja – először Kubában ütötte fel a fejét, 2016-ban.

Több mint 200 amerikai diplomata, hírszerző, katona és külügyminisztériumi alkalmazott vált már a rejtélyes Havanna-szindróma áldozatává a világ minden részén.

Az amerikai vezetés már csak azért is aggódik az esetek miatt, mert pár hete a Havanna-szindróma tüneteit észlelték Bill Burns, a CIA igazgatójának egyik közvetlen beosztottján, miután a hírszerzési szervezet vezetői Indiában jártak.

Éppen ezért az FBI közlése szerint a jövőben továbbra is szorosan együttműködnek a CIA-val annak érdekében, hogy kiderítsék mi okozza a szóban forgó tünetegyüttest. (Portfolio)


 

h i r d e t é s