fbpx Rejtélyes titánlabdát találtak a Bahamáknál, orosz írásokkal volt tele | CIVILHETES

h i r d e t é s

Rejtélyes titánlabdát találtak a Bahamáknál, orosz írásokkal volt tele

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rejtélyes titánlabdát találtak a Bahamáknál, orosz írásokkal volt tele

2021. március 01. - 05:49

 

Nagyon furcsa, titániumból készült labdát találtak a Bahama-szigetek egyik strandján, amelynek kapcsán azt feltételezik, hogy egy orosz űrhajóról szakadhatott le, mivel tele volt orosz írásokkal.

@TheInsiderPaper / Twitter

Már a világ számos pontján akadtak rá emberek különböző, űrből származó tárgyakra, melyeket azóta is rejtély övez. Mindenki imádja az ennek mentén kialakult rejtélyeket, mivel mély beszélgetéseket lehet ilyenkor folytatni az idegen civilizációk szerepéről.

Vannak esetek, amikor egy bizonyítottan ember által készített tárgy, amely szintén az égből pontján hozzánk, nagyon sok kérdést fel tudnak vetni. Ez történt a Bahama-szigeteken talált titánlabdával is, melynek hátteréről szintén nem sokat tudni.

Az Independent által megszólaltatott Manon Clarke gyanútlanul járkált a strandon egy nap, bár elmondása szerint nem a megszokott helyén. Arra azonban nem számított, hogy egy „ezüst, fényes, holdformájú” tárgy fog kilógni a homokból.

Mint mondta, annyit rögtön észrevett, hogy orosz feliratok vannak az objektumon, viszont semmitől nem zavartatva magát, elkezdte kiásni a tárgyat. Hozzátette: mivel akkor sem volt arról fogalma, pontosan mi lehet az, nem volt a legbölcsebb ötlet.

A brit lap beszámolója szerint a tárgy egy hidrazin-hidráttal működő üzemanyagtartály lehet, mely vagy műholdról vagy űrhajóról hullhatott le, azonban az továbbra sem tisztázott, hogy végső soron hogyan kerülhetett a Bahama-szigetekre.

Az orosz szöveg, amely a tárgyon olvasható, inkább használati utasítás jellegű, például az ajánlott működési sebességet jelöli meg, mely -170 és -196 Celsius-fok közötti, valamint az űrtartalmat, mely 43 litert. A szöveg alapján úgy tűnik, magát a tárgyat 2018-ban rakták össze és 41 kg maximális súlya lehet. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s