h i r d e t é s

Rétvári Bence látja és el is mondja a kivezető utat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Rétvári Bence látja és el is mondja a kivezető utat

2017. október 18. - 09:58

 

A szegénységből a munka, az adócsökkentések és a családok támogatása a kivezető út - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Forrás: pesticracok.hu

Rétvári Bence hozzátette: Magyarország 2010 óta ezen az úton jár, és azóta harmadára csökkent a munkanélküliség, a segélyt felváltotta a munka, csökkennek az adók, nőnek a bérek, és egyre több pénz marad a családoknál. Az idősek megélhetését is több intézkedés segíti - mondta az államtitkár, kifejtve: megőrzik a nyugdíjak értékét,

a gazdasági növekedésnek köszönhetően pedig idén először nyugdíjprémiumot is kapnak a nyugdíjasok,

csökkent a rezsi, a legfontosabb élelmiszerek áfája, és idén is több mint kétezer településen osztanak szociális tűzifát a rászoruló időseknek.

A kormány célja, hogy mindenki, aki tud, dolgozzon

- szögezte le az államtitkár, hozzáfűzve: ezért a leghátrányosabb helyzetben lévőknek is segély helyett munkát biztosítanak. A leghátrányosabb helyzetben lévő munkavállalók foglalkoztatását a munkahelyvédelmi akcióval segítik. Már nemcsak rekordon van a foglalkoztatás, hanem egyre jobban megéri dolgozni, mert csökkennek az adók és nőnek a bérek - tette hozzá.

Rétvári Bence kiemelte:

a béremelések 2018-ban is folytatódnak:

a minimálbér újabb 8 százalékkal 138 ezer forintra emelkedik, a szakmunkás minimálbér újabb 12 százalékkal nő, összege 180 ezer 500 forint lesz, és a közszférában is folytatódnak a béremelések.

Az államtitkár kitért arra is, hogy

az adócsökkentésekkel és a családtámogatásokkal egyre több pénz marad a családoknál is.

"A polgári kormány Európában az egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadót és a legtöbb családi adókedvezményt biztosítja" - fogalmazott Rétvári Bence, hozzátéve: jövőre a kétgyermekesek családi adókedvezménye tovább nő, havi 35 ezer forintra emelkedik, a legalacsonyabb keresetű 130 ezer családnak pedig továbbra sem kell adóznia.

A családok megélhetését emellett rezsicsökkentéssel és legfontosabb élelmiszerek áfájának radiális csökkentésével segítik - folytatta az államtitkár, kifejtve: az otthonteremtésben is "új korszakot" nyitottak. Lezárták a devizahitelezés korszakát és megteremtették az olcsó, biztonságos, kiszámítható otthonteremtés feltételeit.

"Soha ennyi gyermek még nem vett részt ingyenes gyermekékeztetésben és ingyenes tankönyvellátásban, mint ma" - hangsúlyozta Rétvári Bence.

Félmillió gyermek étkezik ingyen és több mint egymillió gyermek kap ingyen tankönyvet.

A rászoruló gyermekek szülei az iskolai szünidőben is igényelhetik az ingyenes étkezést - közölte.

Mindemellett Európa legnagyobb szociális programjában,

az Erzsébet-programban már csaknem egymillió ember és ebből félmillió gyermek számára biztosítottak üdülési lehetőséget

- jelezte az államtitkár. A kormány tovább erősíti a gyermekvédelmet: több pénz, több szakember, több Biztos Kezdet Gyerekház, több tanoda és több kollégiumi férőhely segíti a rászoruló gyermekek fejlesztését - mondta Rétvári Bence. (MTI)


 

h i r d e t é s