h i r d e t é s

Rétvári Bence személyesen védi a megtámadott történelemtankönyveket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rétvári Bence személyesen védi a megtámadott történelemtankönyveket

2020. június 29. - 17:51

 

"Durva, politikai alapú, szakmai érveket nélkülöző, szemlélet- és ízlésbeli támadás érte több médium felületén az átdolgozott történelemtankönyveket nem sokkal megjelenésük után" - írta Facebook-oldalán hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

A kép illusztráció! - Forrás: Rétvári Bence / Facebook

Rétvári Bence szerint a kritikák közös pontja, hogy figyelmen kívül hagyják az átdolgozott kötetek valódi erényeit, és teljesen egyoldalúak. A parlamenti államtitkár összegzése szerint a frissen átdolgozott könyvek kifejezetten korszerű, jól tanítható kiadványok.

"A rendszerváltoztatás óta nem látott mértékben csökkent a megtanítandó tananyagmennyiség, ezzel időt fölszabadítva a kompetenciafejlesztésre, ugyanakkor megőrizve az ismeretek ideális mértékét"- írta.

Szerinte a pedagógiailag a legmodernebb célok - jelenségalapú tanulás, aktív tanulás, autentikus tanulás - valósulnak meg a kötetekben.

A tanulók számára az eddigieknél sokkal jobban érthető, jobban súlyozott és kifejezetten modern megközelítésű - jelenbe nyúló hatásokra való kitekintés, magyar és egyetemes történelem integrált szemlélete - tematika jellemzi a könyveket, amelyekbe a legmodernebb, friss kutatási eredmények is beépülnek - közölte.

"A média különböző felületein megjelenő kritikákat ennek értelmében szakmaiatlan, politikailag motivált támadásoknak, egészen pontosan felesleges hisztériakeltésnek kell minősítenünk" - írta Rétvári Bence. (MTI)


 

h i r d e t é s