fbpx Robog az úthenger | CIVILHETES

h i r d e t é s

Robog az úthenger

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Robog az úthenger

2021. október 10. - 15:39

 

Karácsony újabb zúgó fülest szedett be, Márki-Zay pedig folytatja az átgázolós taktikáját.

A kép illusztráció! - Forrás: pixabay.com

Barabás Richárd, a Párbeszéd szóvívője bejelentette, hogy – Karácsonnyal, a párt társenökével ellentétben – Dobrevet támogatja.
Ha ezt egy párt szóvívője jelenti be, akkor nehezen hihető, hogy magának a pártjának más az álláspontja. Meddig lesz, meddig lehet ezek után Karácsony a pártjának társelnöke?

Dobrevnek arra a higgadt, européer nyilatkozatára, hogy nem kíván személyes kérdésekkel foglalkozni, bárkit minősíteni, ő a munkára, ha lehet a közös munkára koncentrál, Márki-Zay a maga módján reagált.
Miközben rábólintott Dobrev mondandójára, máris áskálódni kezdett ellene: Dobrev győzelme csak arra ad kitűnő alkalmat a Fidesznek, hogy az egekbe emelje a gyurcsányozós kampányát. Nem kizárt, hogy Dobrev győzelme érdekében ezért a kormánypárt tömegesen elküldi az embereit szavazni. Egymilió forintot ajánl fel azoknak, akik választási csalást lepleznek le.

Na, mármost! Ez szín tiszta demagógia, amúgy Orbán stílusában és színvonalán!

A Fidesznek nincs szüksége Dobrev győzelmére ahhoz, hogy orrba-szájba, immár fokozhatatlanul gyurcsányozzon! Hiszen Márki-Zay is Gyurcsány bábja!

A Dobrev győzelme érdekében beavatkozó fideszes (ál)szavazókra való utalás pedig eleve megkérdőjelezi Dobrev esetleges győzelmét, azt, hogy az ellenzéki szavazók többsége őt támogatta. Mert, ha nyer, az választási csalással történik, és a Fidesz aknamunkája lesz!

Márki-Zay habitusa már egész korábbi szereplése alatt, a megnyilvánulásai folytán érdekes feltételezésekre adott alkalmat.

Az elmúlt hét történései, a ravasz taktikázása, a hazudozása, Karácsony átejtése, és annak módja csak megerősítette azt a véleményemet, hogy ez az ember ugyanabból a kottából játszik, mint a politikai inkorrektségére egyenesen büszke Orbán.

Aki rá voksol, az az európai politizálás helyett a kültelki tempót választja.
Azt a kültelki tempót, melyet Orbán már éppen eléggé bemutatott a számunkra. Pont azt, amelytől szabadulni szeretnénk!
Rágalmak, mocskolódás, alávaló gyanúsítások: igen, program: nem.
Teljes mértékben osztom Barabás vélemyényét, aki szerint Márki-Zay "totálisan megbízhatatlan". "Az új miniszterelnöknek sebeket kell begyógyítania, és nem újabbakat okoznia! Egyesítenie, nem szétszakíttania. Született marketinges, de a minszterelnökséghez a politikai celebségnél több kell!"

Jó lenne – ezt már én teszem, mert én tehetem hozzá – ha az ellenzéki szavazók nem követnék a fideszesek útját, és nem dőlnének be egy handbandázó alaknak!

Kunhalmi Ágnes képében végre az MSZP is megszólalt: hogy hát Karácsony velük nem egyeztetett, és megismételte, hogy ők egyik jelölt mellé sem állnak, mert, ha bármelyikük mellett tennék le a garast, akkor széthullana a párt.

Az első állítással nem tudok mit kezdeni, lehetséges, hogy így volt.
Ellenben a semlegesség!
Ha egy szocialisa párt nem tud/képes/hajlandó választani egy deklaráltan baloldali és egy deklaráltan jobboldali jelölt közt, mert emiatt pártszakadástól tartanak, amikor ráadásul egy szélsőjobboldali kurzust kell legyőzni, ott már nagyon nagy baj van! Az a párt már magától is szakadozik.
Arról nem beszélve, hogy miben, hogyan fognak állást foglalni, ha esetleg győzne az ellenzék?

Mert, amint Dobrev állandóan hangsúlyozza, együtt kell (majd) működniük! Ez az, ami, úgy tűnik, pillanatnyilag az érdekeltek közül keveseket érdekel.

Márki-Zayt pedig biztosan nem.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s