h i r d e t é s

Rogán Antal hullámvasutat adott át

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rogán Antal hullámvasutat adott át

2019. április 13. - 14:34

 

Rogán Antal szombaton a Zala megyei Zalaszabarban, azon belül is a Holnapocska Tábor és Zobori Élményparkban járt, hogy felavasson egy hullámvasutat.

Zalaszabar, 2019. április 13. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter (b) és Vígh László fideszes országgyűlési képviselő (j) a zalaszabari Holnapocska Tábor és Zobori Élménypark új hullámvasútján 2019. április 13-án. Az élményparkban több mint egymilliárd forintos fejlesztés valósult meg. - Fotó: MTI/Varga György

"A következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire" - mondta a miniszter az átadón. "Zalaszabar megelőzte Budapestet", ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban - közölte Rogán Antal.

A miniszter szerint a turizmus hozzájárul a GDP-hez, a nemzetgazdaság erősödéséhez, de nemcsak arról szól, hogy idejönnek a külföldiek, hanem arról is, hogy "mi is felfedezzük a saját hazánkat". Az elmúlt három évben töretlen volt a turizmus fejlődése, a vendégéjszakák száma az utóbbi két évben mintegy 10 százalékkal haladta meg az előző évit, nagyjából fele arányban a külföldi, illetve a hazai vendégeknek köszönhetően - mondta még.


Fotó: MTI/Varga György

 

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szerint a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége, és ehhez minden hazai és európai uniós forrást megad.

A helyszíni tájékoztatás szerint az új beruházás költsége meghaladta az 1,271 milliárd forintot, ebből csaknem egymilliárd forintot a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program forrásai fedeztek. Az ország jelenleg egyetlen fix telepítésű hullámvasútja mellett új fogadóépület és látogatóközpont épült, illetve kiegészítették a meglévő csónakcsúszdát - írta az MTI.


 

h i r d e t é s