fbpx Rogán nem érti Tarlós miről beszél | CIVILHETES

h i r d e t é s

Rogán nem érti Tarlós miről beszél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Rogán nem érti Tarlós miről beszél

2016. január 23. - 17:55
0 komment

 

A miniszter szerint Orbán és Tarlós már karácsony előtt megállapodtak arról, amit a főpolgármester januárban elkezdett hangosan követelni.

Forrás: 24.hu

A főpolgármester annak ellenére kezdte követelni a kormánytól az agglomerációs közlekedés finanszírozását, hogy arról a miniszterelnökkel korábban már megállapodott, mondta Rogán Antal az ATV-nek egy csütörtökön felvett interjúban - írja az Index.

Orbán Viktor és Tarlós István már karácsony előtt megállapodott az agglomerációs közlekedés és azzal együtt a HÉV-ek átadásáról, mondta Rogán, és hozzátette, ő 90 százalékán jelen volt az Orbán-Tarlós megbeszélésen, és azt konstruktívnak értékelte, mert megállapodás született arról, hogy a kormány segít a fővárosnak, és átvállalja az agglomerációs közlekedést és a HÉV-eket.

A miniszter azt mondta, éppen ezért nem egészen érti, hogy a főpolgármester azóta miről beszél. Tarlós István ugyanis január elején, vagyis a megállapodás után állt elő azzal a követeléssel, hogy az állam vegye át az agglomerációs közlekedést.

Rogán Antal hozzátette, hogy jelezték a főpolgármesternek, hogy a megállapodáson született döntésekről a kormány következő ülésén határoz.

Az átadással kapcsolatban már csak részletkérdéseket kell lezárni, köztük pénzügyieket - mondta a miniszter, példaként említve, hogy a főváros "10 milliárdos nagyságrenddel" tartozik a MÁV-nak, mert 2010 óta a Budapest-bérletek felhasználásából származó összegeket nem egyenlítette ki.

 

index.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s