h i r d e t é s

Roncsokkal dolgoznak a magyar kkv-k

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Roncsokkal dolgoznak a magyar kkv-k

2017. június 08. - 16:50

 

A magyar kis- és középvállalatok 29 százaléka 5 évnél idősebb számítógépet használ, ami lényegesen rosszabb az uniós átlagnál – áll a Microsoft kutatásában. - írja a vg.hu.

Forrás: vg.hu

A magyar kis- és középvállalatok 29 százaléka 5 évnél idősebb számítógépet használ, miközben az Európai Unióban 18 százalék az átlag – derül ki a Microsoft 19 országra kiterjedő, több mint 12 ezer kkv-t érintő reprezentatív felméréséből.

Vass Gábor, a Microsoft Magyarország Kft. kkv-üzletág és partnerkapcsolati igazgatója a kutatás kapcsán közölte: a megkérdezett magyarországi cégek 46 százaléka vélekedett úgy, hogy kevesebbet költ informatikára a szükségesnél, miközben mindössze 24 százalékuk alkalmaz külön az informatikai területért felelős szakértőt a vállalkozásnál.

(Utóbbi jóval alacsonyabb a 33 százalékos uniós átlagnál.)

A kutatás ugyanakkkor rávilágított arra is, hogy a digitalizáció nyújtotta előnyök megragadására a kkv-k hajlandók többet költeni.

A magyar vállalkozások a 35 százalékos európai átlagnál jóval magasabb, 45 százalékos arányban nyilatkoztak úgy, hogy a következő egy évben növelni szeretnék informatikai kiadásaikat.

A kutatás alapján a digitalizációtól elsősorban rugalmasságot várnak a kis- és középvállalkozások, és azt, hogy használatával több idejük marad: e két szempontot csaknem négyötödük fontosnak tartotta megemlíteni.

A digitalizáció előnyei közül az adminisztrációra fordított munka csökkentése a legfontosabb a kkv szektornak:

a magyar cégek 48 százaléka papírmunkát spórolna a technológia segítségével.

Vass Gábor elmondta: iparági előrejelzés szerint csaknem 30 százalékkal nő a felhőalapú szolgáltatások piaca a következő egy évben Magyarországon, leginkább az ügyféltámogatási és ügyviteli rendszerek területén.

vg.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s