fbpx Roszatom - Global Impact 2021 konferencia | CIVILHETES

h i r d e t é s

Roszatom - Global Impact 2021 konferencia

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Roszatom - Global Impact 2021 konferencia

2021. november 26. - 06:19

 

A Roszatom támogatásával 2021. december 1-én tartják meg a Global Impact 2021 (GIC 2021) konferenciát

Forrás: impact.mission/Instagram

Alekszej Lihacsov, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatója részt vesz a Global Impact 2021 - Bridging the Gaps (Globális lendület 2021 -  a különbségek áthidalása) nemzetközi konferencián. Az eseményt online rendezik meg a Roszatom, az ENSZ Global Compact, az Euronews hírcsatorna és a vk.com digitális partner támogatásával.

A konferencián a fenntartható fejlődés legjobb gyakorlatait valamint a jelen és a jövő kihívásait kezelő valós eseteket mutatnak be. A Global Impact Conference 2021 keretében egy platformon találkoznak azok a vezető szakértők, akik az ENSZ fenntartható fejlődési célok megvalósításán dolgoznak a világ különböző országaiban. A konferencián 30 ország több mint 40 szakértője vesz részt, köztük kormányzati tisztviselők, nemzetközi szervezetek, vállalatok, civil szervezetek, fejlesztési intézetek és helyi szakértői közösségek képviselői. A konferencia egyik témája a bizalom és a jövő iránt felelősséget érző fiatalokkal folytatott együttműködés szerepe a globális kihívások és a fenntartható fejlődés kérdésének kezelésében.

A GIC 2021 plenáris ülését Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója vezeti. A szakértők megvitatják, hogy a vállalkozások milyen hatást gyakorolhatnak a fenntartható fejlődési célok megvalósítására. Előadást tart az amerikai Leslie Dewan, az innovatív atomreaktor-technológiát fejlesztő RadiantNano társalapítója, Brenda Mwale, a Malawi Climate Leaders Network programkoordinátora, a német Gerd Leonhard, a The Futures Agency alapítója, Nora Berra volt francia egészségügyi miniszter; a szintén francia Sylvain Denoncin, a fogyatékkal élőket innovatív megoldásokkal segítő  Okeenea cég elnök-vezérigazgatója, a török Tülin Akin, a török mezőgazdasági termelők számára létrehozott Tabit közösségi felület társalapítója.

Az előadók fenntartható fejlődési célokat a gyakorlatba átültető projekteket mutatnak be és olyan témákkal foglalkoznak, mint az éghajlatváltozás, a megújuló energia és a tiszta technológiák, a társadalmi átalakulást segítő beruházások, a digitális szakadék és a nemek közötti egyenlőtlenség, az egyetemes hozzáférés az oktatáshoz, a tiszta vízhez és a higiéniához, valamint a szegénység és az éhezés csökkentése. A program keretében bemutatják a bolygó biológiai sokféleségének megőrzését szolgáló eszközöket, a jövő városainak koncepcióját, valamint az életszínvonalat javító programokat. A konferencia végén a fenntartható fejlődés 50 sikertörténetét és bevált gyakorlatát tartalmazó gyűjteményt állítanak össze.

Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezérigazgatója az esemény kapcsán elmondta: Lehetetlen megoldani az energetikai átállás és a környezetvédelmi kérdések kihívásait azok között a politikai koordináták között, amelyek között ma a világ él. Fel kell hagynunk azzal a leegyszerűsítő felfogással, amely szerint az energiaátállás csupán gombnyomás kérdése. Ez egy közös ügy. Többek között jelentős gazdasági számításokra és technológiai modellekre van szükség, valamint tudnunk kell, mennyi erőforrásra lesz szükség a kellő energiamennyiség előállításához. Jelen pillanatban fontos, hogy következtetéseket vonjunk le a COP26 csúcstalálkozó eredményeiből és elvégezzük az itt kapott házi feladatokat, valamint összehangolt  gyakorlati lépéseket tegyünk. Az ingyenes Global Impact online Konferencián történő részvételhez az alábbi linken lehet regisztrálni: https://impactconference.global/


 

Kommentek

h i r d e t é s