h i r d e t é s

Saját mesterségesintelligencia-chipet fejlesztett az LG

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Saját mesterségesintelligencia-chipet fejlesztett az LG

2019. május 21. - 11:57

 

Az LG új AI processzora a robotporszívóktól a mosógépeken át a hűtőszekrényekig számos termékben helyet kap majd.

 Az otthoni mesterségesintelligencia-megoldások fejlesztésének felgyorsítását célzó stratégiája részeként az LG Electronics (LG) létrehozta saját AI-processzorát. A vállalat szabadalmaz-tatott Neural Engine technológiájával a chip az emberi agy neurális hálózatának működését mintázza, amely jelentősen növeli a gépi mély-tanulási algoritmusok feldolgozási sebességét.

Az AI-processzor egyszerre alkalmazza a tárgy-, hang- és vizuális intelli-genciát, így jobban, pontosabban képes azonosítani és megkülönböztetni a tereket, helyszíneket, tárgyakat, felhasználókat, hangokat, zaj-karakterisztikákat, valamint a környezet fizikai és kémiai jellemzőinek vál-tozását. 

A processzor a video- és audioadatok feldolgozása és értelmezése révén képes pontosabban azonosítani a felhasználó érzelmeit és viselkedési min-táit, valamint elemezni a szituációs kontextust, ezáltal pedig személyre szabhatóvá teszi a készülékeken elérhető mesterségesintelligencia-szolgáltatásokat.

Az AI-processzorral ellátott termékek a beépített mesterséges intelli-genciának köszönhetően akár hálózati kapcsolat nélkül is működnek. Az LG chipje kiemelkedő biztonsági rendszert kapott, így még magasabb szintű védelmet nyújt az adatok számára a külső támadásokkal szemben. Az olyan feldolgozási folyamatok, melyen nem igényelnek magasfokú védelmet, egy általános zónában zajlanak, míg a biztonságosabb futtatást igénylő felada-tokról egy külön a hardverre implementált biztonsági zóna gondoskodik.

Az LG úgy fejlesztette ki AI-processzorát, hogy az javítsa azon készülékek felismerési képességeit, amelyekbe beépítik. A chip így olyan fejlett funkciókat kínál, mint a párhuzamos helymeghatározás és feltérképezés (Simultaneous Localization. And Mapping, SLAM), azaz képes a lokáció és a környezet egyidejű felmérésére. Fejlett képfeldolgozási funkciója például korrigálja a nagylátószögű objektívek által okozott képtorzulásokat, vala-mint világosabb és tisztább képek készítését teszi lehetővé kedvezőtlen fényviszonyok mellett.

Az LG tervei szerint az AI processzor a robotpor-szívókban, a mosógépekben, a hűtőszekrényekben, de még a légkondi-cionáló berendezésekben is helyet kaphat majd. Az LG egyetemekkel, kutatóközpontokkal és vállalati partnerekkel kötött együttműködéseken keresztül is növelni kívánja mesterségesintelligencia-megoldásainak hozzáférhetőségét.

AI-processzorunkat úgy terveztük meg, hogy a jövőben személyre szabott mesterségesintelligencia-szolgáltatásokat nyújthassunk vele termékeink felhasználói számára

 — mondta I.P. Park, az LG Electronics elnöke és technológiai vezetője.


 

h i r d e t é s