h i r d e t é s

Schmidt Mária szerint Soros György nem is viselkedik zsidóként

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Schmidt Mária szerint Soros György nem is viselkedik zsidóként

2019. június 13. - 06:52

 

Hogy a zsidók hogy viselkednek, azt viszont nem fejtette ki miniszterelnök tanácsadója, akit nemrég golyóztak ki a Sorsok háza-projektből. - írja a nepszava.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Schmidt Mária a miniszterelnök közeli tanácsadójaként adott interjút a The Gateway Pundit nevű szélsőjobboldali portálnak, amelyben elárulta: akkor "szeretett bele" Orbán Viktorba, amikor az beszédet mondott Nagy Imre 1989-es újratemetésén. Akkora hatással volt rá a Fidesz – és annyira ellenszenvesek voltak számára a liberálisok, akik koalíciót kötöttek a "kommunistákkal" – hogy 1990 óta minden alkalommal rájuk szavaz. Az interjút a hvg.hu szúrta ki.

 
Angela Merkelről azt mondta Schmidt Mária, hogy a hatalom megtartásában, az ellenfelei "kimanőverezésében" jó igazán, de nincsen víziója, nem ismeri a világtörténelmet.

Tizennégy év alatt egyetlen mondatot sem hallottam tőle, amelyre érdemes volna emlékezni

– jelentette ki.
Schmidt elképesztő hasonlattal élt a vízbe fulladó menekültek és migránsok kapcsán: 

arról, hogy a csúcsjelöltek az EP-választás előtti televíziós vitában kifejtették, nem szabad hagyni, hogy emberek fulladjanak a Földközi-tengerbe, Schmidt Máriának a Beépített szépség című film jutott az eszébe. Annak is az a jelenete, amikor a szépségkirálynői címre pályázó nők mind világbékét szeretnének.

A lap többek között azt is megkérdezte, igaz-e, hogy Orbán Viktor sokszor találkozott Soros Györggyel. Erre Schmidt úgy válaszolt, hogy az üzletember sok pénzt adományozott Magyarországnak a 2010-es áradások idején, így akkoriban többször találkoztak. "Soros György magyar, van egy apartmanja a CEU épületének tetején, sokszor jár ide. Lehet vele találkozni Budapest utcáin. Ezzel nincs is semmi baj, azt tesz, amit akar" – magyarázta a történész, aki azt is elmondta, hogy az első magyar Soros -ösztöndíjasok egyike volt 1984-ben, 1989-ben pedig Soros-alapítványi támogatással tanulmányozta a zsidó történelmet. Majd hozzátette:

Tudja, az apját, Soros Tivadart katolikusként vették nyilvántartásba, amikor 1916-ban hadifogságba került. Nem tudom, hogy valóban zsidó-e. Miért venné vissza valaki a zsidó vallást az 1930-as években? Sosem viselkedett zsidóként. Egy rejtély számomra.

Schmidt Máriáról egyébként egy hete derült ki, hogy nem ő lesz a Sorsok Háza holokausztmúzeum vezetője, a Jerusalem Post erről szóló sajtóértesülését Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija erősítette meg a lapnak. Schmidt szélsőjobboldali lapnak adott, a zsidók viselkedéséről szóló homályos eszmefuttatása alapján ez talán nem is akkora probléma.

nepszava.hu


 

h i r d e t é s