h i r d e t é s

Schmidt önkényuralmát már saját emberei sem tűrik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Schmidt önkényuralmát már saját emberei sem tűrik

2019. augusztus 29. - 08:36

 

Ami nem is lehet nagyon csoda, ha egy olyan, legalábbis erősen vitatható képességű történész akar dirigálni nekik, aki kicsit komolyabban veszi saját magát annál, amennyire környezete hajlandó, vagy képes erre. 

Schmidt Mária - Forrás: alfahir.hu

Schmidt Máriát már saját köreiben is éppen elegen utálják, efelől ne legyen kétség. Vagy azért, mert komolyan gondolja hazugságait, vagy mert saját, nem létező zsenijétől van elszállva, vagy – és ez a legvalószínűbb – egyszerűen unszimpatikus személyisége miatt.

Az pedig nem semmi, hogy a XXI. Század Intézet 14 munkatársából 12 mondott fel szinte teljesen egy időben. Az 5 milliárd forintból működő – és valós, de legalábbis értékelhető produktumot nem termelő - szervezetről ez azért sokat elárul.

  • Szinte mindenki felmondott a Schmidt Mária vezette, évi 5 milliárd forintból dolgozó XXI. Század Intézetnél, a kormány egyik legfontosabb ideológiai műhelyénél.
  • Lánczi Tamás igazgató és Schmidt hangos viták közt váltak el.
  • Orbán Viktor egészen biztosan tudott arról, hogy egyik tanácsadója otthagyja a történészt és intézetét.
  • A távozók egy új háttérintézménynél vagy hetilapnál helyezkedhetnek el, de szigorúan csak a választások után.

Hetek óta feszült volt a viszony Schmidt Mária történész-intézetigazgató és a munkatársak, különösképpen Lánczi Tamás igazgató között – ezt több munkatárs is elmondta azok után, hogy kedden azonnali hatállyal felmondták munkaszerződésüket a XXI. Század Intézetnél. 

A dolgozókat a munkaszerződésük titoktartásra kötelezi, erre hivatkozva nem árultak el részleteket az intézeten belüli konfliktusról, de azt mind nyilvánvalóvá tették, hogy olyan „látványosan összeegyeztethetetlen” elképzelései voltak Schmidtnek és Lánczinak, hogy lehetetlennek tűnt a folytatás. /444/

Azért az sokat elárul, hogy az úgy nevezett munkatársak, már most számíthatnak állásra, igaz, csak a választásokat követően. Hiába a jó munka után édes a pihenés. Bárhogy i nagyon úgy tűnik, hogy Schmidt ezúttal valamit nagyon benézett.

Úgy tűnik, hogy újabb hasznos hülyéket kell felhajtania látszatmunkája kedvéért. Szerencsére Magyarországon kifogyhatatlan készlet áll rendelkezésre.


 

Kommentek

h i r d e t é s