h i r d e t é s

Schmidt Sorosról beszélt egy szélsőjobboldali portálnak

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Schmidt Sorosról beszélt egy szélsőjobboldali portálnak

2019. június 13. - 10:37

És persze nem dicséretek sorát mondta el. Nem különösebben meglepő módon. Legalábbis sokkal kevésbé meglepő, mint az a tény, hogy ha valakinek, hát Schmidtnek nem kellene széljobbos lapoknak nyilatkozgatnia. Mivel – bár ő Orbán Viktor és az alom más, a kenyéradó kézbe harapó társával együtt elhagyta a tanításokat – mégis csak Soros György pénzén tanulhatott.

Forrás: MTI

Igaz, ezt Orbán legelvakultabb hívei még mindig mesteri hőstettként tartják számon, de a tény tagadhatatlanul az, hogy a köpönyegforgatás nem jól álcázott esetével állunk szemben. Ami annál is inkább ciki, mert a demokrácia ellen is hadat üzent a Fidesz ezzel a lépéssel és még mindig nem tudott erre megfelelő, vagy akárcsak logikus magyarázatot adni.

Tudja, az apja, Soros Tivadar katolikusként lett regisztrálva 1916-ban, amikor hadifogoly volt. Nem tudom, hogy tényleg zsidó-e. Miért térne vissza valaki a zsidó hitre az 1930-as években? Soha nem viselkedett zsidóként. Ő egy rejtély számomra

– nyilatkozta Soros Györgyről Schmidt Mária a Gateway Pundit nevű szélsőjobboldali amerikai portálnak. /24.hu/

Jó gondolat, nagyon nehéz lehet megérteni valakit, aki azon túlmenően, hogy vélt vagy valós vallása miatt üldöztetésben részesült, nemhogy vagyont tudott kemény munkával felhalmozni – tehát úgy, ahogy bukott tanítványai nem – e vagyon jó részét arra szánta, hogy a demokráciát az elmaradott területek, így hazánk politikusai is elsajátíthassák.

Pedig Schmidt nem kevés időt és Soros pénzt fordított arra, hogy megértse az Egyesült Államokban kialakított rendet.

Sok másról viszont beszélt a portálnak adott interjúban:

  • Elmondta, hogy Orbán Viktorba azután „szeretett bele”, hogy hallotta a politikus Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédét. 1990 óta ezért mindig a Fideszre szavazott.
  • Schmidt Mária szerint Angela Merkel alatt „új Kelet-Németország” lett Németországból, és „megölte a politikát” is a kancellár, aki miatt nincsenek politikai viták a németeknél. Valamint Németországban szerinte nincs manapság „sem kultúra, sem szív”.
  • Kiderül az interjúból, hogy a történész nézte az EP-választás hajrájában a csúcsjelöltek vitáját, de csak mert „kényszerítették” rá. Amikor a csúcsjelöltek azt mondták, hogy nem lehet hagyni, hogy emberek fulladjanak bele a Földközi-tengerbe, akkor neki a Beépített szépség című film azon jelenete jutott eszébe, amikor a szépségkirálynő-jelöltek mind azt mondják, hogy világbékét szeretnének.
  • Senki nem hisz már a mainstream médiának, mert Donald Trump megmutatta, hogy mind hazudik – egy ilyen állítás is elhangzott Schmidt Mária szájából, aki szerint a magyar sajtószabadság viszont köszöni, jól van, a magyar kormány nem piszkálja, újságok azért zárnak csak be, mert haldoklik a nyomtatott sajtó.
  • Az illiberális kifejezés igazából csak annyit jelent Scmidt szerint, hogy konzervatív. Azért előbbit használja a miniszterelnök, mert mindenki „gyűlöli a liberális pártot” Magyarországon.

Zárójelben jegyeznénk meg, hogy néhányan már akkor am bizonyos újratemetési beszédét hallva is megállapították Orbán fasiszta hajlamait.


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky