h i r d e t é s

Segítő kezek a Tesco dolgozóinak a karácsonyi rohamban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Segítő kezek a Tesco dolgozóinak a karácsonyi rohamban

2018. december 21. - 11:39

 

„Együtt a vásárlóinkért és a kollégáinkért!” A Tesco vállalati kultúrájában már több éves hagyománya van a Helping Hands néven futó programnak. Az év legforgalmasabb időszakaiban - például ünnepekkor - az irodai munkatársaknak lehetősége nyílik egy-egy napra csatlakozni az országban valamelyik áruházi csapathoz. Ilyenkor ugyanis minden segítő kézre szükség van, annak érdekében, hogy a vásárlók kiszolgálása zavartalanul folyhasson és a kollégák leterheltsége is csökkenjen.

A Tesco központi irodájának munkatársai idén december 3. és 23. között vállalhatnak áruházi munkát országszerte. Ilyenkor különleges lehetőség adódik számukra is, hogy egy-egy napra részesei legyenek a karácsonyi áruházi forgatagnak. Ebben a három hétben a legnagyobb segítség az áruházaknak a polcok feltöltése, a termékek kipakolása, igazítása az áruházak különböző osztályain. Decemberben ugyanis a vásárló szám az átlagoshoz képest akár 30 százalékkal is megnövekedhet.

„Az évek óta futó, már hagyománnyá vált programunk hatalmas segítséget jelent az áruházakban és a házhozszállítás területén dolgozó kollégáinknak. A program a vásárlók még jobb kiszolgálása mellett növeli a dolgozói elégedettséget is, és remek lehetőséget teremt arra, hogy irodai munkatársaink jobban megismerjék áruházi kollégáik munkáját. Idén eddig 420 kolléga közel 3000 órát segített az áruházakban. Hogy még inkább ösztönözhessük a jelentkezőinket, a rugalmas foglalkoztatási formáinknak megfelelően akár 4-6 órás műszakokat, részmunkaidős segítséget is elvállalhatnak. A visszajelzések szerint az irodában dolgozok 40%-a részmunkaidős műszakban, a saját munkája mellett ment segítő kezet nyújtani” – emelte ki Szigeti Barbara, a Tesco kiskereskedelmi HR-vezetője.

„Nagyszerű lehetőségnek tartom, hogy az irodai dolgozók is becsatlakozhatnak az áruházi vérkeringésbe. Jó volt látni, hogy a kollégák milyen klasszul helyt állnak ebben a sűrű időszakban is. Bízom benne, hogy a segítségünk egy kicsit könnyebbé tette azt a napot a számukra.” - mondta Paparó Tamás, a Tesco külső kommunikációs menedzsere, aki idén először vett részt a Helping Hands programban.

Címkék: 

 

h i r d e t é s