h i r d e t é s

Semjén Zsolt szerint az ellenzéki előválasztás a legnagyobb baromság volt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Semjén Zsolt szerint az ellenzéki előválasztás a legnagyobb baromság volt

2022. június 16. - 12:53

A párt elnöke úgy látja, a KDNP az egyetlen párt, amelyik minden programpontját megvalósította. 

Semjén Zsolt - Forrás: MTI / Kovács Tamás

Abban majdnem biztos voltam, hogy nyerni fogunk - mondta el a nemzetpolitikáért is felelős miniszterelnökhelyettes a Spirit FM-nek adott interjújában.

Semjén Zsolt szerint a győzelmi arány többek közt annak köszönhető, hogy '90 óta először hibátlan kampányt vezettek le a kormánypártban, ami miatt „egymillió baloldali szavazó” eltűnt az ellenzék mellől. Itt három hibát említett meg. Az első egy morális ok: az, hogy „összeálltak a nyilas múltú Jobbikkal,” aminek morális következményei nézetei szerint „megállíthatatlanok,” és a „a radikális nemzeti szavazók is lefordultak erről a perverz összeállásról,” ami a Mi Hazánk erősödéséhez vezetett. A második oknak a mindenkori ellenzék általános előnyét tartja: a kormány csak a jelent és a múltat tudja felmutatni, az ellenzék pedig „mindig reményt árul,” Gyurcsány Ferenc miatt elvesztették, hiszen őt „már láttuk kormányon.”

Harmadrészben pedig az előválasztást jelölte meg, mivel az volt „a legnagyobb baromság, amit csináltak”. 

Mindezt azzal indokolta, hogy ez kezelhetetlen folyamatokat indított el, mert azon csak egy „politikai szekta” véleménye derül ki, nem pedig a körzet értékítélete. Emellett pedig „amikor nyilvánvaló volt, hogy Márki-Zay zavart, nem tudták levenni” mert mögötte volt az előválasztás eredménye.

Semjén Zsolt kitért a Kirill pátriárkát érintő uniós szankciók megvétózására is. Azt hangoztatta, amikor erről döntöttek, a vallásszabadságból indultak ki, ugyanis elfogadhatatlannak tartanak szankciós listára tenni egy egyházfőt nézetei miatt, még ha azokkal nem is értenek egyet, de Kirill „személye nincs összefüggésben politikai véleményével”. A vétót a magyarországi ortodox hívek, majd a szerb ortodox pátriárka levélben, később pedig az örmény egyház és a szírek is kérték a kormánytól. (Népszava)


Kommentelne? Kattintson ide!