fbpx Simicskó: aki szereti a sportot, rossz ember nem lehet – azért gondolkodni sem rossz! | CIVILHETES

h i r d e t é s

Simicskó: aki szereti a sportot, rossz ember nem lehet – azért gondolkodni sem rossz!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Simicskó: aki szereti a sportot, rossz ember nem lehet – azért gondolkodni sem rossz!

2018. február 16. - 14:04

 

A sport erőt ad az élet küzdelmeihez – emelte ki Simicskó honvédelmi miniszter a “Futás a békéért” elnevezésű rendezvény megnyitóján pénteken, Budapesten. - írja a gepnarancs.hu.

Forrás: gepnarancs.hu

Majd mi megmondjuk!

az életet kellő tartalommal, hitvallással kell megélni, a különböző sportok pedig – mint például a futás, a dzsúdó, a vívás – mind teljesebbé teszik azt

Simicskó úr! Az élete értelmét mindenki maga alakítja, formálja, az nem parancsszóra történik. Ha valaki nem szeret focizni, attól még élhet teljes életet.

Mi legyen azokkal, akik a „no sport” elvét vallják?

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban szervezett rendezvényen közös bemelegítés után, kisebb hószállingózásban a honvédelmi miniszterrel együtt több mint 300-an futottak, többségében katonák.

Ezen kívül többmillióan meleg, „füstös” szobákban vészelték át ugyanezt az időt. Ettől nem lettek kevésbé hasznos polgárai az országnak, ugye, miniszter úr?

A miniszter egyébként megnyitóbeszédében emlékeztetett rá, két évforduló is van idén: a Magyar Honvédség 170, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (CISM) pedig 70 éves.

Takács Attila, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka azt mondta: az elmúlt 170 évben a Magyar Honvédség emberei nemcsak katonaként, hősként álltak helyt a háborúkban, hanem sportolóként is hozzájárultak Magyarország eredményeihez. A parancsnok külön megemlítette az öttusázókat, a lovassportolókat, sportlövőket és vívókat, akik olyan eredményeket értek el, amelyekre büszke lehet az ország.

(Az 1948. február 18-án öt ország – Belgium, Dánia, Franciaország, Luxemburg, Hollandia – által alapított CISM küldetése a béke, a nemzetközi összefogás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítése, a sportbarátság erősítése; jelmondata: “Barátság a sporton keresztül”.)

A Magyar Honvédség 1991. májusa óta tagja a CISM-nek, a volt Varsói Szerződés tagállamai közül elsők között (Lengyelországgal egy évben) csatlakozott a szervezethez. A CISM-nek jelenleg 136 tagja van.

Távol álljon tőlünk, hogy a tunyaság élharcosai legyünk, de adassék meg mindenkinek, hogy úgy élje az életét, ahogy az neki jó. Ez a döntése semmilyen befolyással nincs magyarságára!

 gepnarancs.hu


 

h i r d e t é s