h i r d e t é s

Siralmas a helyzet a Covid-osztályon dolgozó szemészorvos szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Siralmas a helyzet a Covid-osztályon dolgozó szemészorvos szerint

2021. április 11. - 06:11

 

Szerencsére Kásler Miklós jó benyomásokat szerzett legutóbbi kórházlátogatásán.

Forrás: semmelweis.hu

"Van olyan, hogy egy orvosra, nővérre akár - mondjuk egy tízfős részlegen -  van vagy öt beteg" – ezt mondta az RTL Klub híradójának egy szemészorvos, akit nemrég vezényeltek át egy Covid-osztályra. Mivel a dolgozók nem nyilatkozhatnak, így a riportban megszólaló orvost is csak eltorzított hangon lehetett hallani és nevét sem írhatták ki. Kifejtette, tovább nehezíti a helyzetet, hogy sok helyen nem intenzíves, hanem más területről érkező nővér dolgozik, akit két hét alatt képeztek át, noha ennyi idő alatt az ilyen ápolást nem lehet megtanulni. 

"Siralmas a helyzet" fogalmazott.  

Ráadásul a vírus nagyon kiszámíthatatlan és a megszokott lélegeztetési stratégiák rengeteg betegnél nem működnek. Tapasztalatai szerint a lélegeztetőgépre kerültek esetében nagyon magas, 95 százalékos a halálozási arány. Ebben szerinte nagy szerepe van annak, hogy rossz a magyar társadalom általános egészségi állapota. 

Eközben rendületlenül kitart a kormányzati sikerpropaganda. Folytatta kórházturnéját az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós most a Dél-pesti Centrumkórházat kereste fel és megtekintette, milyen a betegforgalma, az intenzívosztálya.

"Nagyon jó benyomásokat kaptam, ugyanis a kórházi kapacitások nem merültek ki a mostani, harmadik hullám legnehezebb időszakában sem. Ugyan magas terheléssel dolgoznak, de jókedvűen, fáradtan, de lelkesen."

A tárcavezető szerint ez az igazi garancia arra, hogy a harmadik hullám legnehezebb részén is túljussunk. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s