h i r d e t é s

Siralmas állapotban van a gyömrői iskola

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Siralmas állapotban van a gyömrői iskola

2019. augusztus 20. - 07:58

Penészedik a fal, illatgyertyával nyomják el a szagot – VIDEÓ

Hiányzik a vakolat, több helyen penészes a fal a gyömrői iskolában - Forrás: blikk.hu

Rémes állapotok uralkodnak egy gyömrői általános iskolában, ahol jobb híján a szülők festetik ki a tantermek falait, valamint illatgyertyával nyomják el a penész szagát.

Nem túl ígéretes tanévkezdés elé néz a gyömrői Fekete István Általános Iskola: nem elég, hogy az épület többször beázott, ezért hullik a vakolat és penészedik a fal, nemrégiben egy elektromos hiba miatt kigyulladt a tanári is a tanári is, noha nyáron nem is használják a villanyt. A szülők aggódnak a gyermekeikért, attól tartanak, hogy ha a lurkók szeptemberben újra birtokukba veszik az intézményt, még rosszabb lesz a helyzet.

„Nagyon meg vagyunk ijedve, hogy amikor használni fogják a villamosenergiát, mi lesz – mondta az RTL Klub Híradójának Szénásiné Komlódi Veronika szülő, hozzátéve: az egyébként 100 éves épülettel több gond is van, és bár most sikerült néhányuknak összefogniuk és saját pénzből kifestetniük pár termet, az alapvető problémák nem oldódik meg.

„Az épületet le kell bontani, arra érett meg, annyira el van hanyagolva.”

Az iskola melletti telekrészt most letakarították, ide szeptemberig több konténertanterem érkezik meg. Ezekben a fűtéssel, vizesblokkal, iskolabútorokkal felszerelt termekben kezdi meg majd a tanévet két osztály is, ameddig újjá nem építik az iskola épületét, amelyben a pedagógusok jelenleg illatgyertyákkal nyomják el a penészszagot. (blikk.hu)


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s