h i r d e t é s

Párkányban az iskolák és óvodák felújítására használták ki a nyári szünidőt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Párkányban az iskolák és óvodák felújítására használták ki a nyári szünidőt

2019. augusztus 20. - 07:54

 

Párkány városa készül az iskolakezdésre. A nyári szünidőt az önkormányzat által fenntartott alapiskolák és óvodák felújítására használták ki.

Párkány Esztergomból - Forrás: wikipedia

Az Ady Endre Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola több osztályában is kicserélték a padlót, a bútorokat, valamint az interaktív táblát.  Az iskolaudvaron fitneszgépeket fognak elhelyezni.

Szabó Jenő polgármester tájékoztatása szerint a költségek nagy részét uniós támogatásokból fedezték. A 180 ezer eurós költségvetésű projekt keretében három új szaktantermet – egy kémiai-biológiai laboratóriumot, egy műhelyt és egy számítógépes helyiséget - létesítettek az iskolában, emellett bővítették a könyvtárat is. A város ezen kívül lecserélt 19 utcai lámpát abban az utcában, ahol a két alapiskola található. Szabó ezzel kapcsolatban elmondta: a régi oszlopok nagy része már rozsdás és veszélyes volt.

Nyáron kezdték meg a Bartók utcai óvoda átalakítását is, amelyre a város 485 ezer euró uniós támogatást kapott. Az óvoda egy új osztállyal és egy kisebb tornateremmel fog bővülni. A munkálatok várhatóan télen fejeződnek be.

A Szövetkezeti sori óvoda felújított épületét még nyár elején adták át. Az átalakítás keretében felújították a tetőt, szigetelték a pavilonokat, kicserélték az öreg ablakokat. A felújítás összköltsége elérte a 330 ezer eurót. A beruházást a város a saját költségvetéséből fedezte, illetve banki hitelt vettek fel rá.

(tasr) / bumm.sk


 

h i r d e t é s