fbpx Sok fideszes is ellenzi a homofób törvényt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Sok fideszes is ellenzi a homofób törvényt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok fideszes is ellenzi a homofób törvényt

2021. július 28. - 16:14

 

A Jobbik-szavazók fele viszont támogatja az LMBTQ-ellenes jogszabályt a Medián felmérése szerint.

A kép illusztráció! - Forrás: Fowler&Tanner lawsense

Nagyon megosztja a magyar társadalmat a kormány LMBTQ-ellenes módosítókkal teletűzdelt, a parlament által június 15-én elfogadott pedofilellenes törvénye. A Medián HVG-nek készített felmérése szerint a megkérdezettek 47 százaléka helyesli, 42 százaléka nem helyesli az intézkedést, 11 százalék pedig nem válaszolt.

A kormánypárti és az ellenzéki szavazók véleménye között nem meglepő módon markáns eltérést látunk, ugyanakkor a Fidesz-szavazók 25 százaléka is ellenzi, az ellenzékiek 29 százaléka pedig támogatja a törvényt. A viszonylag magas ellenzéki támogatás mögött az van, hogy a Jobbik-szavazók fele a törvény mellé állt (amit pártjuk képviselői a parlamentben is megszavaztak).

Abszolút többségben vannak ugyanakkor a törvény ellenzői a 30 év alattiak és a diplomások körében, mindkét csoportban 52 százalékos a homofób rendelkezések elutasítottsága.

A Medián felmérte az ország EU-s tagságának támogatottságát is, és itt már jóval nagyobb az egység: a teljes népesség 83 százaléka teljes mértékben vagy inkább támogatja az uniós tagságot, és a kormánypárti szavazóknak is csak 17 százaléka lépne ki az EU-ból, míg 79 százalékuk a bentmaradást támogatja. (magyarnarancs.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek