h i r d e t é s

Sok napsütéssel hízeleg a péntek, a hétvége is kirándulóidőt hozhat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Sok napsütéssel hízeleg a péntek, a hétvége is kirándulóidőt hozhat

2019. szeptember 27. - 06:10

 

Pénteken délelőtt eleinte napos idő lesz, majd nyugat felől elkezd vastagodni a felhőzet. Csapadékra nem kell készülni. - írja az idojaras.hu.

Virágzó őszi kikericsek (Colchicum autumnale) a Mecsekben, Kisújbánya közelében 2019. szeptember 22-én. MTI/Sóki Tamás

Délután a napsütés mellett változóan gomolyfelhős időre van kilátás, csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Pénteken fokozatosan gyengülnek az előző napi front által kiváltott tünetek, de élettanilag nem mindenkinél alakul kedvezőbben a nap. A vérnyomása is ingadozhat, és a feje is fájhat. - írja a meteoklinika.hu.

Pénteken újabb front nem érkezik, de a korábbi még kissé meghatározza a napi élettani helyzetet. Az érzékenyek körében még mindig előfordul görcsös fejfájás, illetve izomgörcsök is, utóbbi inkább csak délelőtt lesz jellemző. Amennyiben az érintettek közé tartozik, fogyasszon több folyadékot a nap folyamán. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, rosszullét jelentkezhet. A közérzete minden bizonnyal estétől csak átmenetileg kezd javulni, jelentősen nem mérséklődnek a tünetek. A hűvösebb időszakokban az ízületi panaszok is felerősödhetnek, a változóan felhős időben kellemetlenebb napban lesz részünk. Az élénk szél által érintett tájakon nyugtalan, ingerlékeny lehet, könnyen elveszítheti a türelmét akár egy-egy kisebb probléma kapcsán is. 

Jó hír a frontra kevésbé érzékenyeknek, hogy a naposabb időben javul a koncentrálóképesség, ennek következtében a teljesítőképessége is jobb lesz. A szabadtéri tevékenységek során ingadozó hőérzetre készüljön, különösen akkor, ha a keleti országrészben, illetve a főváros térségében tölti a napot.

A pollenterhelés átmenetileg mérséklődött. 

A közlekedést eleinte többfelé nedves, vizes útszakaszok, vízátfolyások nehezíthetik, napközben pedig az élénk szél is zavaró lehet – utóbbi inkább a kerékpáros közlekedést akadályozhatja. A reflexek tompák lesznek, a figyelmetlenség miatt szintén fokozódik a balesetveszély!

Vezető tünet a mai napon: görcsös panaszok.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s