fbpx Sokkal súlyosabb és nagyobb lehet a negyedik járványhullám, mint amilyen a harmadik volt | CIVILHETES

h i r d e t é s

Sokkal súlyosabb és nagyobb lehet a negyedik járványhullám, mint amilyen a harmadik volt

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Sokkal súlyosabb és nagyobb lehet a negyedik járványhullám, mint amilyen a harmadik volt

2021. szeptember 09. - 06:05

 

Dr. Novák Hunor, csecsemő- és gyermekgyógyász szerint nem igazak azok az állítások, melyek szerint a negyedik hullám nem fogja megterhelni az egészségügyi ellátórendszert Magyarországon.

@BlackJack3D

Dr. Novák Hunor legutóbbi Facebook-bejegyzésében azt írta, senki sem tudja, pontosan mi fog történni, mivel képtelenség járvány esetén megjósolni a kórokozó terjedésének lefolyását:

Könnyen lehet az is, hogy a negyedik hullám nagyobb és súlyosabb lesz hazánkban, mint bármelyik korábbi. Sajnos a delta variáns sokkal de sokkal fertőzőképesebb.”

A szakember hozzátette, ha nem lennének újból szigorítások, ha nem terhelné meg az egészségügyet a 4. hullám, ha nem lennének műtét halasztások és orvos-nővér átvezénylések hazánkban, az kisebb csodával érne fel.

Bár az oltás szerencsére nagy eséllyel megvéd a súlyos tünetektől, és főként az oltatlanok körében tombol a járvány újabb hulláma, mai hír, hogy az USA egyre több államában kritikus szinten van az intenzív osztályok telítettsége, és egyre több helyen hamarosan elfogynak az intenzíves ágyak. Ez a 4. hullám az USA-ban” – magyarázta. (liner.hu)


 

h i r d e t é s

Kommentek