h i r d e t é s

Soros György 92

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Soros György 92

2022. augusztus 12. - 07:40

Pénteken ünnepli 92. születésnapját a magyar származású amerikai közgazdász, Soros György, Orbán Viktor egyik mondvacsinált ellensége.

Soros György - Forrás: mandiner.hu

 A Forbes kimutatása szerint 2021-ben, 8,6 milliárd dolláros vagyonával, Soros a világ 288. leggazdagabb embere volt, egyben a második leggazdagabb magyar.

A Financial Times (FT) pár éve úgy írt róla, mint az egyetlen ember, aki magánszemélyként saját külpolitikát épít, és a világ erős embereivel kell megküzdenie, akiknek célja személyének delegitimizálása.

Az FT szerint Soros a liberális demokrácia és a nyitott társadalom képviselője, ezek azok az értékek, amelyek a hidegháború idején győzedelmeskedtek. Mára azonban mindenhonnan támadják, elég Vlagyimir Putyinra vagy Donald Trumpra gondolni.

Több mint három évtizede filantrópként harcol a tekintélyelvűség, a rasszizmus és az intolerancia ellen, és mostanra egyre jobban kiváltja a nemzeti populisták haragját, akik egyre erősebbek, főleg Európában, fogalmazott a lap. 

Soros, az ellenség

Nagyjából 2013 óta harcol az üzletember és az általa támogatott civil szervezetek ellen a kormány és a Fidesz. „Ne féljenek nevén nevezni az ellenséget” – utalt az üzletemberre Orbán Viktor Dallasban, a világ legnagyobb konzervatív politikai rendezvényén, az amerikai CPAC-en (Conservative Political Action Conference) mondott beszédében még augusztus elején.

Orbán Viktor világossá tette, hogy a legújabb kori történelem során a leggonoszabb dolgok olyan emberekhez kötődnek, akik gyűlölték a kereszténységet. „George Soros, Magyarországon mi csak úgy hívjuk, Gyuri bácsi. A leggazdagabb és az egyik legtehetségesebb magyar a világon, de legyenek óvatosak a tehetséges magyarokkal” – így a kormányfő. 

SOROS GYÖRGYÖT AZ ELLENFELÉNEK NEVEZTE, ÉS ELMONDTA: JÓL ISMERI, Ő NEM HISZ SEMMIBEN, AMIT A KORMÁNY TESZ, ÉS EGY EGÉSZ HADSEREG ÁLL A SZOLGÁLATÁBAN.

Azt gondolja, hogy a mindannyiunk számára kedves értékek vezettek a XX. századi borzalmakhoz, de Orbán Viktor szerint pont az ellenkezője az igaz, az értékeink mentenek meg a történelem hibáitól, a nácizmus és a kommunizmus borzalmai azért történhettek meg, mert a kontinentális Európa néhány állama feladta keresztény értékeit, a mai progresszívok ugyanezt tervezik, posztnyugati világot akarnak létrehozni.


Forrás: Zsúrpubi

Mint ismert, a rendszerváltás környékén sok kormánypárti politikusnak is segített Soros. Orbán Viktor, Szájer József, Kovács Zoltán és Németh Zsolt is az ő ösztöndíjával voltak Oxfordban, itthon Schmitt Mária és Kövér László tanult Soros-pénz segítségével, Deutsch Tamás pedig egy Soros-féle brit–magyar menedzseriskola hallgatója volt. (Index)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s