fbpx Stop Soros-törvénycsomag: egyszerre kampány a Fidesznek és korlátlan hatalom Orbánnak | CIVILHETES

h i r d e t é s

Stop Soros-törvénycsomag: egyszerre kampány a Fidesznek és korlátlan hatalom Orbánnak

Olvasási idő
5perc
Eddig olvastam

Stop Soros-törvénycsomag: egyszerre kampány a Fidesznek és korlátlan hatalom Orbánnak

2018. február 14. - 16:06

 

Törvényt alkot a Fidesz: bárkire rá lehet majd mutatni, akinek nem tetszik a pofája, aki ellent mer mondani - az mindjárt nemzetbiztonsági kockázattá válik, be lehet tiltani, be lehet börtönözni. - írja a b1.blog.hu.

Forrás: reuters.com

Benyújtotta a kormány a "Stop Soros" törvénycsomagot, amely a Fidesz agyament propagandájának jogi leképezése.

A törvények elvileg arra hivatottak, hogy szabályozzák az ország működését – a realitás talaján.

De mi történik akkor, amikor a pártállam (állampárt) központi ideológiáját és a gyűlöletkeltést iktatják törvénybe, aminek amúgy semmi köze a valósághoz?

A magyarok egy részének – amelyiknek nincs más választása, csak az állami, vagy a Fidesz által elfoglalt propaganda média híreit nézni, olvasni – máris valósággá vált, hogy

 • van egy gonosz zsidó milliárdos,
 • amelyik titkos összeesküvést szőtt Magyarország ellen,
 • karöltve az Európai Unióval
 • és zombihordának lefestett, nőket erőszakoló,
 • erőszakosan iszlám hitre térítő vadembereket,
 • zombimigráncsokat akarnak betelepíteni az országba.
 • Nem is 1300-at, hanem mindjárt milliókat.

Ez az összeesküvés-elmélet, amelynek részleteit a kormánypárti propagandában minden nap kifejtik, ez a mese, amit szorgos politikai marketingesek minden nap tovább szőnek, nos, ez egy remek mese, amivel gyerekeket és időseket, alacsony iskolai végzettségűeket és politikai analfabétákat még lehet ijesztgetni.

De a realitáshoz nincs köze.

Ezért is rémisztő, hogy a Fidesz hogyan fabrikált először alternatív valóságot a saját politikai propagandájából a hiszékenyek számára, majd ezt az alternatív valóságot most törvénybe iktatja.  Ez lesz a STop soros-trövénycsomag, amelyet ma nyújtott be a kormány az országgyűlésnek. 

(Pár hete kiderült: míg a kormányzat közpénz-milliárdokból szőtte a mesét, hogy eltakarja a valóságot, addig 2017 folyamán nagyjából együttműködve a civilekkel, az EU-val, tulajdonképpen demokratikusan és valamennyire humánusan, igenis befogadták azt az 1300 menekültet. Tehát az ország eleget tett a nemzetközi és hazai vállalásainak, végrehajtotta a törvényeit, amiket a parlament hozott.)

Ezzel a trövényjavaslattal a magyar demokrácia – már ami még maradt belőle – újabb válaszúthoz érkezett. A kormány ugyanis

 • a migrációt támogató szervezetek működésének engedélyezéséről,
 • a bevándorlási finanszírozási illetékről és
 • az idegenrendészeti távoltartásról

nyújtott be törvényjavaslatokat a az Országgyűlésnek. (Egy részének elfogadásához kétharmados támogatás szükséges, de a maradék simán át fog menni, a fideszes szavazógép miatt.) A parlament honlapjára kedden felkerült három javaslatot Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes jegyzi, előadója Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter - vagyis a propagandaminiszter.

Eddig is voltak olyan törvényeket, amiket személyekre írtak –

a törvényhozást a Fidesz igen minimális esetben használta arra, hogy az ország ügyét előremozdítsa,

vagy a magyarok érdekeinek kedvező törvényeket hozzon.

A Stop Soros-törvénycsomag semmilyen más célt nem szolgál, minthogy kampánytéma legyen, majd az esetleges Fidesz-győzelem után a maradék civil ellenzéket – a jogvédőket, a humanitárius segítőket, a segélyszervezeteket – eltiporja.

A Stop Soros törvénycsomag egyet jelent Németh Szilárd kijelentésével, mely szerint ki kell takarítania civileket az országból és Bayer Zsolt kijelentéseivel, miszerint a vérükön és a taknyukon kell kiverni a civileket az Országgyűlésből. Ezeknek az embereknek adja meg azt a lehetőséget, hogy ujjal mutathassanak bárkire, akinek nem tetszik a pofája, aki ellent mer mondani - az mindjárt nemzetbiztonsági kockázattá válik, bel lehet titlani, be eleht börtönözni, meg lehet vele fizetteteni a különböző extra "illetékeket". 

Sokan, sokfelé elemezték a törvény rendkívül slendrián, összefércelt szövegét, amelynek komoly célja van: mivel gumi-jogszabály, így bárkire rá lehet húzni.

A kormány a jogszabályban arra a nemzeti konzultációra hivatkozik, amelynek eredményét sehol, senki sem ellenőrizte, a kormány meglengetett egy számot a visszaküldők számával kapcsolatban, de számtalanszor megírtuk, hogy az egész érdektelenségbe fulladt. A kérdéseket eleve manipulatívan tették fel, a „konzultáció” egy statisztikus, vagy szociológus szemével még rossz viccnek sem jó, nemhogy reprezentatív felmérésnek. Nem mutat semmit, a számokból nem lehet következtetni semmire, eredménytelen, egy lufi, egy olyan hazugság, amit idáig propagandacélokra használtak. Most azonban törvény lesz belőle.

A manipulált, ellenőrizhetetlen konzultáció – amely inkább volt fideszes kampányfogás, semmint az emberek valódi véleménynek megkérdezése – alapján alkotott a kormány egy  olyan jogszabályt, amellyel újabb eszközt ad a saját kezébe, hogy az erőszakszervezeteket és az államapparátust használhassa a civilek  ellen – akik még valamennyire tudták ellenőrizni a működését.

Két legyet ütnek egy csapással:

 • egyszerre beszél majd arról Magyarország, amiről Orbánék szeretnék (kampány),
 • illetve újabb lehetőséget kapnak arra, hogy elnyomhassák a nekik nem tetsző véleményeket és az őket ellenőrizni kívánó civileket.

(Nem nagy kunszt kitalálni, hogy azok a közélettel foglalkozó civil szervezetek a célpontjai a törvénytervezetnek, akik a leghangosabban tiltakoztak az egyre szélsőjobbra tolódó Fidesz embertelen politikája ellen, szakmai alapon és hitelesen. Ugyanezeket hívja a törvénycsomag „migrációt támogató szervezeteknek”.)

A törvényjavaslat egyébként első blikkre is alkotmányellenes és teljesen szembemegy Magyarország nemzetközi vállalásaival.

A javaslat kétharmados támogatást igénylő része a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló 1995-ös törvény módosítására tesz javaslatot, annak érdekében, hogy

 • az Információs Hivatal,
 • az Alkotmányvédelmi Hivatal
 • és a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat megfigyelhesse és elnyomhassa a „migrációt támogató szervezeteket” és kimutathassa róluk, amire Németh Szilárd kíváncsi.
 • Vagyis, hogy nemzetbiztonsági kockázati tényezők.

A javaslat alkotmányellenes, hiszen erőszakosan beavatkozik a civil szervezetek alapításának, működtetésének szabadságába, a szólásszabadságba is. Persze, az Alkotmánybíróság hosszasan elüldögél majd rajta, amíg ki nem fejti romboló hatását – láttunk már ilyet a CEU kapcsán például.

A legrosszabb, hogy amennyiben elfogadják és életbe lép, pontosan olyan hatalmat ad Orbánék kezébe, mint amilyen Putyinnak van.

Hogyan?

 • Bármelyik civil szervezetet be lehet majd tiltani.

Bármelyik civilre rá lehet majd fogni, hogy támogatja a migrációt és ez alapján be lehet záratni, megakadályozni a működését, extra büntetést fizettetni vele.

 • Aki ezekért a civilekért tüntetni megy az utcára, az majd nemzetbiztonsági kockázatot jelent – Németh Szilárd majd jól megmondja, ujjal fog rájuk mutogatni – és mit ilyen, börtönbe lehet vetni.

Kiegészítve az „idegenrendészeti távoltartással”, akár remek határzárat is lehet vonni Magyarország köré – azaz, ha a komrány "migrációs válsághelyzetet" hirdet, senki nem utazik sehová, mint a szocializmusban.

 • Az összefogdosott civilek, tüntetők pedig remek alapanyagot szolgáltatnak a kirakatpereknek, mint Ahmed H. esetében.

És ugyanott artunk máris, mint 1956 után, a legsötétebb Rákosi-érában.

Szerző: Mr Flynn Rider/b1.blog.hu


 

h i r d e t é s